Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfat pentru mișcarea #Rezist: organizați-vă pentru a lupta cu Dictatura! România nu mai este o democrație!

În ianuarie 2017 am avertizat că regimul Dragnea nu se va compara cu nici un alt regim din România de după 1990, exceptând mineriada lui Iliescu.

În februarie 2017, am cerut ca PSD să fie radiat din registrul partidelor.

Tot în februarie 2017, am arătat că simpla anulare a OUG 13/2017 și demisia lui Florin Iordache nu sunt suficiente: toată guvernarea trebuie destituită sau PSD o va lua de la capăt.

În toamna lui 2017 am scris că Jandarmeria a devenit bâta lui Dragnea și va deveni tot mai agresivă.

Nu vreau să spun că am fost profet: sute de mii de români au știut și au avertizat că România intră într-o dictatură a cleptocraților și că PSD nu este nimic altceva decât o grupare infracțională.

Dar minunata noastră clasă politică, prudent-lașă, și presa ei aservită ne-au taxat drept agitatori și radicali. Iată că azi sunt tot mai multe voci care susțin că răul trebuie smuls de la rădăcină, că o simplă schimbare a unui guvern PSD ar fi prea puțin pentru răul pe care l-au făcut acești oameni.

Privind în urmă, vă spun, dragi prieteni: mitingurile din ultimele săptămâni, organizate de o mână de ONG-uri, sunt ineficiente.

Eu salut efortul uriaș pe care îl fac zeci de mii de oameni care ies seara din casă pentru a apăra democrația. Acești oameni sunt niște eroi! Însă efortul lor minunat este prost canalizat, iar aceasta nu e vina lor, ci a unor organizatori lipsiți de imaginație, molipsiți de blegeala partidelor parlamentare. Eu cred că este ineficient un protest de sâmbătă seara, ținut în fața unei clădiri pustii, în timp ce Liviu Dragnea stă la Scroviștea și se uită al televizor.

Nu înțeleg de ce nici unul din organizatorii acestor mitinguri nu învață din succesul obținut de ciobani: au trecut de jandarmi, au intrat în Parlament și în câteva ore se predaseră toți deputații și senatorii.

Nu știau cum să voteze mai repede ce li se cerea. Au intrat în clădirea Legislativului pașnic, dar ferm, și au anunțat că nu pleacă până când nu li se garantează schimbarea legii care îi afecta. Ceea ce s-a întâmplat aproape imediat!

Anul trecut, am arătat că sunt câteva lucruri pe care guerrilla anti-dictatură le poate face:

  • Cereți companiilor să-și retragă publicitatea de la Antena 3. În primăvara lui 2017 această campanie a avut efect, mă bucur că acum s-a deschis o nouă petiție.
  • Primiri ”festive” pentru domnul Dragnea de câte ori apare în public: da, se întâmplă deja acest lucru.
  • Semnați petiții pentru scoaterea PSD în afara legii și pentru demiterea primarilor pesediști: aici mai este mult de lucru...

Dar cel mai important lucru este ca manifestanții să se organizeze și să redevină ceea ce au fost în primăvara lui 2017: o mișcare de rezistență împotriva dictaturii. E nevoie de o organizare ”de la bază”, pe grupuri, și de o coordonare, pentru că nu trebuie să ne facem iluzii: este o chestiune de timp până când Dragnea va ordona jandarmilor să-i ”măture” pe protestatari. Omul este atât de hain că nu va avea ezitări să ceară folosirea automatelor Uzi și tot ce putem spera este că, în acel moment, jandarmii vor refuza să execute ordinele unui infractor. Însă, e bine să fim pregătiți de tot ce e e mai rău. Vineri seara, cred că toți românii au văzut răutatea, ura și disperarea din privirea și din cuvintele șefului bandei pesediste, după ce aflase de noua condamnare.

Fie ne pregătim de confruntare, fie acceptăm să fim iobagi pe moșia Satanei de Teleorman.

Eu cred însă că românii vor să fie liberi!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.