Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Botticelli a fost vândut la licitaţie cu 92,2 milioane de dolari

https://www.britannica.com/
sandro botticelli tablou

Un tablou al maestrului italian renascentist Sandro Botticelli a fost vândut joi pentru suma de 92,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată de Sotheby's la New York, relatează AFP, informează Agerpres.

La sfârşitul unei licitaţii rapide între doi colecţionari, un cumpărător de la Londra a câştigat cu o ultimă ofertă de 80 de milioane de dolari, preţ la care s-au adăugat taxe şi comisioane.

Acesta este cel mai mare preţ obţinut la o licitaţie organizată de Sotheby's la New York, din mai 2019, când un tablou din seria "Meules'' (Căpiţe de fân) a pictorului francez Claude Monet a fost adjudecat pentru 110 milioane de dolari. Suma obţinută joi este de aproximativ nouă ori mai mare decât vechiul record stabilit în 2013 de o pictură a maestrului florentin, "Fecioara şi Copilul cu tânărul Sfântul Ioan Botezătorul", vândută cu 10,4 milioane de dolari.

''Portretul unui tânăr ţinând un medalion'' reprezintă un adolescent cu părul lung. Identitatea sa nu este cunoscută, însă specialiştii cred că ar putea fi cineva apropiat uneia dintre cele mai puternice şi influente familii din istorie, familia italiană de Medici.

''Acest Botticelli este într-adevăr mai impresionant decât tot ce am putut vedea pe piaţă'' sub semnătura acestui pictor, a declarat Christopher Apostle, coordonatorului departamentului de vechi maeştri în cadrul Sotheby's din New York, înainte de licitaţie.

Aflat în posesia magnatului imobiliar new-yorkez Sheldon Solow, care l-a achiziţionat pentru 810.000 de lire sterline în 1982 (circa 1,3 milioane de dolari), tabloul a fost expus în numeroase muzee pe perioade lungi. Sheldon Solow a murit la mijlocul lunii noiembrie anul trecut.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Înainte de această vânzare, doar Leonardo da Vinci a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari după ce tabloul său ''Salvator Mundi'' s-a vândut la licitaţie pentru 450 de milioane de dolari.

Deşi are mai mult de 500 de ani, tabloul de Botticelli se află într-o stare de conservare excepţională.

Pânza nu este datată, dar a fost cel mai probabil realizată într-o perioadă cuprinsă între finele anilor 1470 şi începutul anilor 1480 de Sandro Botticelli (1445-1510), pe numele său real Alessandro di Mariano Filipepi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.