Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist cu probleme de inimă a murit, după ce a fost găsit în stare gravă de salvamontiști în zona cascadei Duruitoarea

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Un turist de 60 de ani din Baia Mare, cu probleme cardiace, a murit miercuri în zona cascadei Duruitoarea din județul Neamț. Salvamontiștii au încercat să îl resusciteze 40 de minute, informează Medifax.

Citește și:  Spitalul de Urgență Ploiești a devenit un nou focar de Covid-19: încă cinci cazuri, pe lângă cele 17 cazuri existente

Șeful Salvamont Neamț, Raul Papalicef, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul era împreună cu soția sa în zona cascadei Duruitoarea, iar traseul turistic ales a fost unul complex.

„Turistul de peste 60 de ani din Baia Mare era cardiac, avea stenturi implantate. L-am găsit prăbușit pe potecă, fără puls. Am făcut intubare, am instalat oxigen, am avut defribilator și am efectuat 40 de minute manevre de resuscitare, dar nu am reușit să îi salvăm viața”, a spus Papalicef.

Acesta a subliniat că salvamontiștii i-au acordat ajutor medical și soției turistului care a făcut un puseu de tensiune și fost predată unui echipaj de ambulanță pentru a fi transportată la spital.

Elicopterul nu putea ajunge din cauza vremii la locul incidentului, astfel că salvamontiștii au intervenit cu o mașină de teren și pe jos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.