Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria cere repatrierea tuturor migranților din Europa

migrantiReutes

Conducerea Europei ar trebui să retrimită migranţii în ţările de origine şi nu să îi stabilească în Uniunea Europeană, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Istvan Hollik, reacţionând astfel la o recentă propunere convenită de miniştrii de interne din patru ţări membre privind un sistem de repartizare automată în interiorul UE a migranţilor ajunşi pe ţărmurile italiene sau malteze, relatează MTI potrivt Agerpres

Istvan Hollik a subliniat că Ungaria este ''îngrijorată'' de evoluţiile recente din Italia, ale cărei porturi imediat după formarea unui guvern de stânga porturile au fost redeschise pentru a primi migranţi veniţi din Africa.

''Este evident că nouă din zece sunt migranţi economici'', a spus oficialul ungar, potrivit căruia propunerea convenită de Germania, Franţa, Italia şi Malta va determina ''milioane'' de alţi migranţi să plece spre Europa.

Hollik a ţinut să precizeze că participarea Budapestei la redistribuirea obligatorie a migranţilor ajunşi în UE este exclusă şi că guvernul ungar va face tot posibilul pentru zădărnicirea introducerea unui sistem de cote obligatorii de migranţi.

Germania, Franţa, Italia şi Malta au ajuns luni, în La Valletta, la un acord prealabil privind înfiinţarea unui sistem de repartizare automată între state UE voluntare a migranţilor care debarcă pe ţărmurile italiene sau malteze.

Textul va fi supus aprobării tuturor statelor din Uniunea Europeană în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg din 8 octombrie.

Ideea de bază a acestui sistem este ca migranţii să fie redistribuiţi automat şi rapid între statele UE dispuse să-i primească. Chiar dacă se ştie deja că statele vor participa la noul mecanism doar pe bază de voluntariat şi că acesta se va referi doar la migranţi sosiţi pe mare, rămân câteva probleme de rezolvat.

Printre altele, va trebui să se stabilească dacă în selecţia persoanelor eligibile vor fi incluşi şi migranţii 'economici', care în mod normal nu au drept de azil, dar care constituie majoritatea celor sosiţi în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.