Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR pune presiune pe liberali pentru 'zero taxe pe salariul minim'

promptmedia.ro
taxe impozit fiscal

Deputatul USR Cristina Prună transmite vineri că este nevoie de eliminarea impozitării salariului minim pentru că lipsa locurilor de muncă bine plătite este unul dintre principalele motive invocate constant de cei care aleg calea emigrării, în România fiind 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim pe economie, din care statul încasează aproape jumătate.

„Peste 900.000 de români (918.270) au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această țară și după 30 iunie 2021. Această cifră este una alarmantă mai ales din punct de vedere economic. Asta înseamnă peste 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească (peste 5,6 milioane la finalul lunii iunie 2021). Lipsa locurilor de muncă bine plătite este unul dintre principalele motive invocate constant de cei care aleg calea emigrării. În România, 1,6 milioane de salariați sunt plătiți cu salariul minim pe economie, din care statul încasează aproape jumătate. Practic, românul muncește ca să fie tot sărac, rămânând cu doar 1.386 lei în mână”, afirmă deputatul USR.

Cristina Prună spun că inclusiv în Marea Britanie salariile sub 12.000 de lire sterline nu se impozitează.

„Un prim pas care poate diminua numărul românilor care pleacă în străinătate în căutarea unui loc mai bine plătit este propunerea noastră, regăsită și în programul de guvernare al coaliției: Zero Taxe pe Salariul Minim, adică scutirea echivalentului salariului minim (primilor 2.300 de lei din salariu) de taxe. Modelul nu este nou pentru economiile europene. Stabilirea unui plafon minim de impozitare a muncii există inclusiv în Marea Britanie, unde valoarea acestuia este de 12.000 lire sterline. Statul britanic consideră că această sumă trebuie să meargă în buzunarul angajatului și abia ceea ce depășește această sumă este impozitat. Această măsură va stimula economia în direcția atragerii de investiții în România și îi va încuraja pe cei aflați în inactivitate, și care poate se gândeau să emigreze, să se integreze în piața muncii”, a indicat ea.

„Am spus în repetate rânduri că cea mai valoroasă resursă a României sunt oamenii pentru că ei reprezintă forța de muncă cu care putem să ne dezvoltăm țara. Însă, pentru a-i convinge să rămână alături de noi și să pună umărul la construcția economiei românești trebuie în primul rând să le respectăm munca. Nu o putem face printr-o impozitare aberantă cu aproape 50% a veniturilor pe care românii o suportă în acest moment. Pentru USR PLUS propunerea #ZeroTaxe este o prioritate în cadrul actualei guvernări. Îmi doresc ca împreună cu partenerii noștri de la guvernare să demarăm implementarea acestei măsuri de la începutul anului 2022, într-un prim domeniu, așa cum am promis celor care ne-au votat”, adaugă Prună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.