Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, informații despre campania de vaccinare în mediul rural. Platforma de programare va fi optimizată

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Orașul va vaccina satul în campania de vaccinare! Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, a anunțat marți că echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a reduce decalajul la vaccinare dintre urban și rural.

Valeriu Gheorghiță a spus, în conferință de presă, marți, că în momentul de față este extrem de important să fie dus vaccinul cât mai aproape de beneficiari. Acest lucru va însemna operaționalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că există persoane care doresc să se vaccineze la sat, dat sunt foarte mulți alți factori care intervin în acest lanț decizional și oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „orașul vaccinează satul”. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Până acum campania de vaccinare „s-a bazat pe cele peste 1.000 de centre fixe, acum ne vom orienta spre zona rurală, unde există doritori”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare. Unul dintre conceptele identificate: orașul vaccinează satul.
„Echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina, o dată sau de două ori pe săptămână. Vor fi organizate puncte de vaccinare sau mini-maratoane.”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

4.159.340 de români s-au vaccinat până în acest moment, de la debutul campaniei de vaccinare, cu una sau două doze de vaccin, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că platforma de programare va fi optimizată, astfel încât să permită programarea în centrele de vaccinare cu doze de la Johnson&Johnson. În acest caz, platforma nu va mai aloca programare pentru rapel.

„Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine și va permite programarea persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la Johnson&Johnson, particularitatea fiind aceea că nu se va mai aloca rapelul, ținând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze. La acest moment sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri pentru acest tip de vaccin în 21 de județe. Vor fi și celelalte județe implicate progresiv în deschiderea acestor tipuri de centre, având în vedere că o  parte din populație dorește să se vaccineze cu acest tip de vaccin și nu toți au medicul de familie implicat în acest demers de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.