Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varful icebergului!

Varful Icebergului

Cazul fetei rapite in Caracal, a celorlalte cazuri semnalate in privinta crimelor si mai apoi a invocarii problemei traficului de carne vie, intregesc caraterizarea situatiei catastrofale a modului in care functioneaza statul roman de aproape 29 de ani.

Nu este vorba aici de a da o lovitura unui partid sau altuia, ci despre cine si cum se ocupa de institutiile statului roman, in mod constant, indiferent de cine ajunge la putere in aceasta tara.

Faptul ca suntem tara care se afla pe primul loc in Occident in privinta prostitutiei, ar fi trebuit sa fi fost pana acum cel mai mare semnal de alarma tras de la presedintele tarii si pana la ultimul parlamentar, primar, sef de institutie publica din acest stat, ca o consecinta a ceva ce nu merge bine in arhitectura statului roman.

Cazul fetei din Caracal este doar varful icebergului de care se tot vorbeste mereu, iar existenta retelelor de prostitutie, incluzand victim minore, a devenit o banalitate in Romania.

Saracia, mirajul banilor, greselile si intelegerea eronata a sentimentelor de afectiune pentru orice adolescenta, isi pot gasi ultima statie a dumului vietii in paienjenisul retelelor de traficanti.

Canaliile care imbraca uniforma statului roman, imbuibatii care se bucura de onoarea demnitatii publice nu sunt decat o minoritate, in fata multitudinii de politicieni sau reprezentanti ai institutiilor statului roman care isi fac datoria in cel mai desavarsit mod posibil.

Nu stiu cum se face, dar aceasta plaga, aceasta minoritate a razbit, iar rezultatele sunt de-a dreptul o nenorocire asupra imaginii tarii noastre, a cetatenilor si a ceea ce reprezinta Romania.

Cu un presedinte cu o imagine externa nu tocmai rea, intelectual, vorbitor de limbi straine, ardelean asezat, provenind din randul unei minoritati care a adus un aport pozitiv considerabil istoriei tarii noastre, cu un Guvern condus de cel mai mare partid din Romania, cu o Opozitie liderata de un partid istoric, cu oameni cu experienta in politica si administratie, cu partide noi reprezentand in principal dorinta tineri de a se bucura de prosperitate in acesta tara, nedorind sa emigreze, ci sa traiasca in Romania, acasa, cu o mass-medie care oricand este dispusa sa dezvaluie mizeria din societate, ai carei jurnalisti de investigatie sunt adevarati profesionisti, cu o biserica traditionala puternica si culte neoprotestante care intregesc participarea unui segment important al societatii la viata religioasa, cu reprezentanti ai Politiei romane din randurile careia au fost multi politisti care au murit la datorie, cu o armata ai carei soldati se prezinta exemplar si profesionist alaturi de soldatii NATO, soldati a caror pregatire este apreciata de conducatorii celor mai mari armate ale lumii, iata ca tocmai pe varful icebergului se cocoata minoritatea care a reusit sa corodeze imaginea statului roman, care a reusit prin coruptie si la marginea neglijentei sa ofere lovitura dupa lovitura Romaniei insasi.

Cel mai trist este ca din varful icebergului, cei care profita de aceasta situatiei, minoritatea formata din traficanti, proxeneti, criminali etc. isi selecteaza victimele, de multe ori minore, din randul copiilor celor de mai sus impreuna cu victimele provenind din familiile sarace, din familii destramate, copii care nu reusesc la o varsta frageda cad in capcana nemernicilor care le distrug vietile.

Ne revenim? Trebuie!

Suntem dispusi sa luptam cu adevarat cu acesti criminali aparandu-ne familiile, copii, viitorul? Trebuie!

Suntem dispusi sa anulam luptele politice absurde consumandu-ne energia in a rezolva intai aceasta problema? Va trebui!

Romania pare intr-o permanenta campanie electorala bolnava, iar atacurile intre principalii actori politici sunt principalul semnal ca lupta anti-coruptie este slabita, iar infractorii profita din plin de neglijenta politicienilor, gasind terenul fertil pentru a actiona.

Intr-o tara in care lege este pe buzele tuturor cetatenilor, iar institutiile statului au suportul polticienilor sa instaureze ordinea, Romania si romanii vor castiga intotdeauna!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.