Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta nu a înțeles nici după trei ani de guvernare că minciuna are picioare scurte

După 16 noiembrie, Victor Ponta chiar s-a schimbat! Dacă până la alegerile prezidenţiale minţea ca să-şi ascundă incompetenţa, după alegerile din toamnă minciunile sale sunt mult mai fine, mai calificate, bazându-se pe manipularea cifrelor bugetare, pentru a da aparenţa că Guvernul are vreo performanţă.

Astfel, în condiţiile în care actualul titular de la portofoliul Ministerului Finanţelor Publice nu înţelege ce i se întâmplă, Victor Ponta şi-a asumat şi rolul de ministru al finanţelor, lăundându-se de dimineaţa şi până seara cu performanţe false în colectarea veniturilor bugetare. Execuţia bugetară după primul trimestru al anului 2015 vorbeşte de la sine, prin gradul dezastruos de realizare. Astfel, faţă de veniturile programate prin Legea bugetului Guvernul Ponta nu a reuşit să atragă cât şi-a propus, veniturile din accize fiind la un nivel de 97,8%, iar veniturile din impozitele pe profit sunt de doar 95,9%. Dacă mai adăugăm şi faptul că Guvernul a atras doar 31,1% din sumele nerambursabile de la Uniunea Europeană atunci se conturează mai bine incompetenţa Guvernului şi a miniştrilor săi. Aşa se face că, în loc să atragă resursele financiare gratuite de la Uniunea Europeană, Guvernul Ponta nu ştie ce soluţii să mai adopte ca să fiscalizeze bacşisul şi urzicile din piaţă. Nu ar mira pe nimeni dacă Victor Ponta s-ar gândi să instaleze o casă de marcat şi pe lângă cutia milei.

Guvernul Ponta – duşmanul numărul 1 al investiţiilor publice din România – a reuşit să acopere golul din încasări măcelărind cheltuielile de capital, tăind peste 70% din cheltuielile pentru primul trimestru, iar pentru proiectele cu finanţare din surse externe nerambursabile a alocat doar o treime.

Îi atragem atenţia lui Victor Ponta că oricât de mult şi-ar rafina minciunile şi s-ar lega cu disperare de orice indicator care l-ar putea salva, românii văd cu ochiul liber că şomajul creşte de la o zi la alta, locuri de muncă noi nu au apărut în economie în ultimii trei ani, iar în ţară nu s-a demarat nici un proiect de modernizare sau de extindere a infrastructurii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.