Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cum reduci costurile la energie electrică. Secretul ca să economisești curent când folosești mașina de spălat

The telegraph
masina de spalat

Utilizarea mașinii de spălat la anumite intervale orare reprezintă un avantaj pentru toți românii. Astfel, facturile la curent se pot reduce semnificativ, informează RomâniaTV.net

Un nou truc care ajută orice persoană să economisească privește chiar, mașina de spălat. S-a dovedit că utilizarea, la anumite ore din zi, a electrocasnicului, va consuma mult mai puțin, potrivit cancan.ro.

Această veste a adus zâmbete pe fețele persoanelor care voiau să economisească, deoarece din cauza inflației, românii se concentrează mai puțin pe dorințe și mai mult de consum.

La ce ore poți folosi mașina de spălat pentru a economisi curent

Mașina de spălat este cel mai mare consumator de curent. Prin urmare, românii se simt nevoiți să apeleze la orice fel de metodă pentru a reduce costurile facturilor.

Specialiștii recomandă folosirea aparatului electrocasnic fie dimineața, în primele ore ale zilei, fie seara, după ora 20:00. Aceste ore vin ca un avantaj pentru românii interesați să economisească, însă trucul nu este știut de prea multe persoane.

Consumul este redus în intervalele menționate, deoarece societatea are alte preocupări la orele respective. Mai mult, specialiștii adaugă un alt secret ce ține de întreținerea mașinii de spălat.

Persoanele care vor să combată calcarul ar putea să întrețină cu ușurință electrocasnicul cu ajutorul unui înălbitor de rufe, potrivit specialiștilor. Datorită înălbitorului, mașina de spălat rezistă mai mult, dar și costurile sunt cu mult mai scăzute.

Un alt factor care reduce consumul de curent

Datorită evoluției tehnologiei, mașinile de spălat, precum și alte aparate sunt mult mai performante. În ziua de azi nici hainele nu se mai murdăresc atât de mult, iar mașinile de spălat moderne sunt mult mai eficiente în îndepărtarea murdăriei. Împreună cu detergentul potrivit, care se dizolvă cu ușurință în apa rece se obțin rezultate optime.

Așadar, spălatul cu apa rece va reduce consumul de energie, deoarece 80% din energia consumată de mașina de spălat este folosită pentru a încălzi apa.

Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Unul din aparatele electrocasnice care adună kilowați pe contorul electric este mașina de spălat rufe. Aceasta consumă, dacă este lăsată în priză, atunci când nu o folosim, 0,4 w/ora, adică 9,6 w/zi, 0,29 kw/lună, ceea ce înseamnă 0,22 lei/lună. Așadar, dacă alegeți să scoateți din priză mașina de spălat, puteți economisi 22 de bani pe lună, o sumă foarte mică!

Cum poţi avea o factură mai mică la energie electrică. Aparatele care consumă electricitate chiar şi când sunt închise

Pe canalul de YouTube Mini Tehnicus a fost postat un clip în care este calculat consumul pe oră în funcție de diferitele programe de spălare. Cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil putem calcula câți kWh consumă mașina spălat rufe. Astfel, la un program mixt care durează aproximativ o oră s-a observat că se consumă 0,64 kWh. În cazul în care este folosit un program mai lung (în exemplul oferit a fost ales unul care durează trei ore) se ajunge la 1,51 kWh. Ultima încercare a fost făcută pe un program sport de 1 oră și 35 de minute. De această dată, mașina de spălat a consumat 0,94 kWh.

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop

Cel mai mare consumator de curent din locuință este frigiderul. Pentru a scădea consumul de energie electrică, trebuie să știi că este să îl setezi la temperaturi potrivite, ceea ce înseamnă aproximativ 6 ºC în frigider și aproximativ -18 ºC în congelator. Pentru fiecare grad suplimentar în care scădem temperatura frigiderului, consumul de energie va crește cu 5%!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.