Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Klaus Iohannis, vizitat de ministrul de externe al Franței: Promisiuni pentru aderarea la Schengen

iohannis Catherine Colonn

Klaus Iohannis, președintele României, s-a întâlnit cu Catherine Colonna, ministrul de Externe din Franța. În cadrul întâlnirii s-a disputat despre cooperarea româno-franceză, spațiul Schengen și războiul din Ucraina.

Administrația Prezidențială anunță că președintele României, Klaus Iohannis, a primit-o vineri, la Palatul Cotroceni, pe Catherine Colonna, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Vizita ministrului francez are loc pe fondul unei intense coordonări româno-franceze la nivel înalt, în plan bilateral și în cadrul UE și NATO, și al celebrării a 15 ani de la semnarea Declarației comune privind Parteneriatul Strategic, precum și al creșterii contribuției Franței în ceea ce privește forțe militare aliate în România.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii au fost abordate „subiecte referitoare la stadiul și perspectivele de dezvoltare a proiectelor comune din domeniul economic și domeniul securității și apărării, precum și evoluțiile recente ale situației de securitate din regiunea Mării Negre, cu accent pe sprijinul care trebuie acordat Ucrainei, intensificarea asistenței umanitare și facilitarea exporturilor de cereale. Totodată, a fost discutată și necesitatea consolidării, în continuare, a sancțiunilor împotriva Federației Ruse.”

De asemenea, președintele și ministrul de Externe au vorbit despre spațiul Schengen.

„Președintele Klaus Iohannis a mulțumit Franței pentru susținerea demersurilor României de aderare la spațiul Schengen, precum și pentru contribuția la întărirea securității și apărării în regiunea Mării Negre, în special prin asumarea conducerii Grupului de Luptă al NATO de pe teritoriul țării noastre, ca parte a eforturilor aliate de creare a unei apărări mai coerente și mai puternice pe întregul Flanc Estic”, a anunțat Administrația Prezidențială.

La rândul ei, Catherine Colonna „a subliniat că Franța va continua sprijinul ferm pe care îl acordă țării noastre în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.