Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu vrea teste antigen în şcoli, dar nu are personal medical

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că susţine proiectul Ministerului Sănătăţii prin care se intenţionează testarea COVID-19 în şcoli cu teste antigen, dar subliniază că este nevoie de personal medical pentru aceste proceduri.

"Aceste teste antigen există, nu trebuie achiziţionate. Avem însă nevoie de personal, pentru că tot personalul cu competenţe medicale angajat în Ministerul Educaţiei e constituit din 113 medici şi 268 de asistenţi medicali. Personalul de medicină şcolară din Ministerul Sănătăţii e constituit din 788 de medici de medicină generală, dacă nu mă înşel, plus ceva mai mult de 500 medici stomatologi şi peste 3.000 de asistenţi medicali. În total, personalul cu competenţă este de 5.000 de persoane, cu competenţe medicale. 5.000 de persoane pentru 17.000 de şcoli cu personalitate juridică-structuri arondate. E nevoie de personal medical nu numai pentru administrarea testelor, pentru că testarea este un act medical şi nu unul educaţional. Este nevoie de personal medical şi pentru eventuale situaţii nedorite în care într-o fază, în timpul orelor de curs, apar 1, 2, 3, 4 cazuri de copii care prezintă simptome - repet, în timpul orelor", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă sunt suficiente teste şi personal pentru unităţile de învăţământ.

Citește și: Lovitură în plin pentru bugetari! Premierul Cîțu anunță dispariția unor sporuri

El a adăugat că susţine ideea reîntoarcerii în şcoli a personalului medical detaşat la DSP-uri.

"Atâta vreme cât şcolile n-au funcţionat, nu a fost nevoie de acest personal medical în şcoli şi au putut să-şi aducă aportul în DSP-uri. Este o problemă a DSP-urilor pentru a compensa lipsa acestora. Un lucru foarte important, insistăm ca pe site-ul Ministerului Educaţiei să fie afişat acel link din care orice profesor, elev, părinte să ştie care este evoluţia, ce va urma săptămânile viitoare", a arătat Cîmpeanu.

Citește și: Mohammad Murad(FPTR) dă cărțile pe față: ‘Pierderile până acum, constatate, sunt de peste 7 miliarde euro la nivel de industrie hotelieră și HoReCA. Nu am primit niciun sprijin, din contră, foarte multe discuții, fără valoare’

Ministrul Educaţiei a menţionat că testarea elevilor se va face cu acordul părinţilor.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.