Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un elev care se pregătește pentru Bacalaureat spune că trebuie să facă medidații dacă vrea să ia o notă mare la examen

bacalaureat

Un elev care se pregătește pentru Bacalaureat spune că trebuie să facă medidații dacă vrea să ia o notă mare la examen. Afirmația lui vine după ce un secretar de stat din MEC a declarat, referitor la examenul de Evaluare Națională, că un elev care învață la școală „ar fi putut să ia 5-6”, anunță MEDIAFAX.

Aflat la capătul celor 12 ani de şcoală, Tudor recunoaşte că a avut nevoie de meditaţii particulare la matematică şi informatică în speranţa că va lua o notă cât mai bună la Bac. În situaţia lui sunt sute de mii de elevi ai căror părinţi plătesc sute de lei lunar pentru a compensa ceea ce ar fi trebuit să înveţe la clasă.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

„Vreau şi eu să am o notă de peste cinci sau şase. Nu consider absolut deloc că sistemul de învăţământ m-a pregătit pentru o notă de peste 6-7. Pentru nota 5, statul îţi plăteşte, pentru nota 10, îţi plăteşte părintele. Ministerul nu aspiră la performanţă, ci aspiră la nota 5”, a spus Tudor.

Este o realitate dureroasă care domină sistemul educaţional de ani de zile şi pe care Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a recunoscut-o cu mare uşurinţă.

Afirmaţia a fost făcută în legătură cu Evaluarea Naţională, dar şi elevii de liceu s-au simţit vizaţi. „Un copil care învaţă la şcoală ar fi putut să ia 5-6", a spus Luminiţa Barcari la Digi 24.

Pentru cele spuse, elevii au taxat-o imediat şi acum îi cer demisia din funcţia pe care o ocupă.

„Problema mare a sistemului educaţional este că, din păcate, nu este pentru toţi. Este doar pentru cei care pot ţine ritmul. Există o doză de adevăr în ceea ce spune doamna secretar de stat”, a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Citește și: Precizări făcute de Antena 1, după ce coronavirusul a lovit televiziune

„Riscul este ca un astfel de examen să devină formă fără fond, să ne furăm căciula. Problemele de la Evaluarea Naţională sunt extrem de uşoare. De aici, situaţii aberante, după părerea mea, în care sunt licee care au media minimă de admitere 9,80. Aşa ceva este anormal”, susţine Marian Staş, expert în educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.