Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, pregătită să meargă la CCR, dacă Iohannis nu acceptă interimarii propuși de PSD - surse

viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, în ședința Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, că se va adresa Curții Constituționale, dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propuși de PSD, au declarat surse politice, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în ședința Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituționnală pentru a fi rezolvată situația, în cazul în care șeful statului va respinge interimarii propuși de PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și a făcut referire la situația miniștrilor interimar: "Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație".

Citește și: Viorel Cataramă a fost votat în unanimitate candidat la Președinție din partea Partidului Dreapta Liberală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a precizat nimic despre interimarii propuși de Viorica Dăncilă la portofoliile deținute de ALDE, după ieșirea partidului de la guvernare.

Șeful Executivului a transmis, marți, propunerile de miniștrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru Relația cu Parlamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.