Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski forțează mâna liderilor UE: Amenințările nucleare necesită un răspuns comun!

Administratia Prezidentiala din Ucraina
Volodimir Zelenski

Ucraina trebuie să-și recapete toate teritoriile ocupate temporar de inamic şi abia după aceea se va putea discuta despre sfârșitul războiului, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la o declarație a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, făcută în cadrul unei discuţii purtate cu studenții și profesorii de la Universitatea Harvard. Șeful statului a menționat că Ucraina nu va putea să-i readucă la viaţă pe cetățenii săi care au murit în război, dar cu certitudine poate restabili dreptatea, care începe prin recuperarea pământului său. Zelenski este, de asemenea, ferm convins de faptul că războiul Rusiei dus împotriva Ucrainei a demonstrat faptul că este oportun de a reseta activitatea instituțiilor internaționale, care ar trebui să răspundă prompt și, de preferință, preventiv și să nu aștepte rezultatele negative, scrie Rador.

 

Potrivit președintelui, se poate crede sau nu în amenințările Kremlinului cu privire la folosirea armelor nucleare, dar întreg mapamondul trebuie să fie puternic și să nu-i fie teamă de intimidarea unui agresor. "Vor exista încă multe alte astfel de amenințări. Pentru a le reduce, ar trebui să se stabilească care vor fi reacțiile, chiar și la nivel de declaraţii sau intenții, astfel încât unor asemenea lideri politico-militari să le fie teamă şi nici să nu poată nici măcar să se gândească să amenințe oricare stat cu orice, cu arme nucleare sau foamete, cu anexare sau ocupație", a spus Zelenski. Potrivit șefului statului, ''Ucraina poate da un exemplu de astfel de schimbări în sistemul internațional de securitate, deoarece pe teritoriul țării noastre agresorul a încălcat drepturile omului, a torturat, violat, a confiscat o centrală nucleară și a amenințat cu arme nucleare".

El a mai atras atenția asupra faptului că ''Ucraina a elaborat recomandări cu privire la garanțiile de securitate pentru țara noastră''. "Le-am trimis liderilor lumii și am dori să le folosim. Este important ca țările aflate în pericol să poată primi arme, sancțiuni împotriva agresorului și asistență financiară într-un timp redus", a conchis Zelenski. Amintim că președintele Volodimir Zelenski, în mesajul său video tradițional, a făcut o scurtă declarație cu privire la situația de pe front, menționând că trupele ucrainene avansează. Şeful statului l-a avertizat pe dictatorul rus Putin că dacă va recunoaște rezultatele 'referendumurilor', atunci părţile nu mai au ce discuta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.