Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping, gest care ar putea stopa dominația americană: posibile întrevederi cu lideri arabi (CNN)

spiegel.de
Xi Jinping

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele Unite, afirmă surse citate de postul de televiziune CNN, relatează Mediafax.

Potrivit unor oficiali guvernamentali, Xi Jinping va participa, la Riyad, la un summit cu lideri ai unor naţiuni arabe şi la o conferinţă a Consiliului de Cooperare din zona Golfului (GCC). Cel puţin 14 lideri din state arabe urmează să participe la reuniunile cu preşedintele Chinei.

Guvernele Chinei şi Arabiei Saudite nu au anunţat oficial vizita lui Xi Jinping la Riyad. China are o serie de dispute politice şi comerciale cu Statele Unite. De asemenea, în ultimele luni au apărut dispute între Washington şi Riyad, pe fondul deciziei grupului OPEC+ de reducere a volumului producţiei de petrol.

Arabia Saudită este aliat de multe decenii cu Statele Unite, dar în ultimii ani a exprimat nemulţumiri privind ceea ce consideră a fi reducerea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu, mai ales pe fondul ameninţărilor generate de Iran şi de grupurile militante proiraniene din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.