Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, pus la punct de Marea Britanie, Canada și Germania după incidentul din Polonia: 'E importantă o anchetă în acest caz!'

spotmedia.ro
zelenski

Premierul britanic Rishi Sunak și omologul său canadian Justin Trudeau au discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și au subliniat "importanța unei anchete complete" în legătură cu rachetele căzute în Polonia, potrivit Downing Street.

"Premierul și premierul Trudeau au subliniat importanța unei anchete complete asupra circumstanțelor în care au căzut ieri rachete în Polonia", a precizat Downing Street într-un comunicat publicat miercuri, relatează CNN. "Ei au subliniat că, indiferent de rezultatul acestei anchete, invazia lui Putin în Ucraina este direct vinovată pentru violențele în curs de desfășurare."

De asemenea, cancelarul german Olaf Scholz a afirmat miercuri că explozia trebuie să fie investigată în detaliu înainte de a fi trase concluzii, informează Agerpres.

Polonia a declarat că o rachetă "de fabricație rusească" a lovit țara marți, ucigând două persoane. Incidentul marchează prima dată când o țară NATO a fost lovită direct în timpul conflictului. Nu se știe cine a tras racheta și nici de unde anume a fost trasă.

Volodimir Zelenski a acuzat în acest context direct Rusia: „Ceea ce am avertizat cu mult timp în urmă s-a întâmplat astăzi. Noi am spus acest lucru. Teroarea nu se limitează la graniţele noastre naţionale. Ea s-a răspândit deja pe teritoriul Republicii Moldova. Iar astăzi, rachetele ruseşti au lovit Polonia, teritoriul ţării noastre prietene. Au murit oameni. Vă rugăm să acceptaţi condoleanţe din partea tuturor fraţilor ucraineni! De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la ţara noastră? Polonia, statele baltice... Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe. Trebuie să-l punem pe terorist la locul lui! Cu cât Rusia se va simţi mai mult timp în impunitate, cu atât mai multe ameninţări vor exista pentru toţi cei care pot fi atinşi de rachetele ruseşti”, a afirmat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.