Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

400.000 de oameni au rămas blocaţi în Mosul

Aproximativ 400.000 de persoane sunt 'prinse' de către jihadişti ai grupării Statul Islamic (SI) în partea veche a oraşului Mosul, a indicat joi un reprezentant al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în Irak, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.

Aproximativ 600.000 de persoane se află în zonele care nu au fost cucerite de forţele irakiene în partea de vest a oraşului Mosul, dintre care 400.000 în Oraşul Vechi, a explicat telefonic din Irak pentru media din Geneva, Bruno Geddo.

TEROARE în Londra. Theresa May a spus cine este ATACATORUL din Londra şi naţionalitatea răniţilor

Potrivit UNHCR, mulţi civili se tem să fugă din cauza lunetiştilor Statului Islamic, dar circa 157.000 au ajuns într-un centru de tranzit de la declanşarea ofensivei guvernului irakian în vestul oraşului Mosul, în urmă cu o lună, menţionează Reuters.

'Ce este mai rău urmează să vină, dacă pot spune aşa. Deoarece 400.000 de persoane sunt blocate în Oraşul Vechi într-o situaţie de panică şi de penurie şi aceasta ar putea conduce la producerea inevitabilului undeva, cândva, şi am putea asista la un nou aflux de refugiaţi de proporţii', a avertizat Bruno Geddo din centrul de tranzit aflat în afara oraşului Mosul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.