Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROARE în Londra. Theresa May a spus cine este ATACATORUL din Londra şi naţionalitatea răniţilor

may

Premierul britanic Theresa May a declarat în plenul parlamentului că atacatorul este un cetăţean britanic, care era cunoscut de MI5 şi fusese anchetat pentru extremism şi identificat ca un factor de risc periferic.

Într-o declaraţie făcută în Camera Comunelor, May a mai informat că autorul atacului, pe care l-a numit 'o figură periferică', era născut în Marea Britanie şi a fost anchetat de serviciile de informaţii interne MI5 pentru legături cu extremismul violent. 'Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informaţii cu privire la intenţiile sale sau la complot', a spus ea.

TEROARE în Londra. Informaţii de ultimă oră despre atacator - LIVE VIDEO

May a continuat discursul spunând că nivelul de alertă teroristă nu va fi ridicat în Londra, în ciuda ultimul atac. Acesta rămâne la statutul de SEVER, ceea ce înseamnă că un atac terorist este foarte probabil.

Premierul britanic a confirmat acţiunea poliţiei din Londra şi Birmingham, în urma căreai opt persoone au fost arestate.

Totodată, May a spus că printre victimele rănite sunt 12 britanici, trei copii francezi, doi cetăţeni români, patru sud-coreeni, un german, un chinez, un irlandez, un italian şi doi greci.

În atac au fost răniţi şi trei poliţişti. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incident, un poliţist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 şi 50 de ani şi o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naţionalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.