Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abbas consideră că Trump este serios în dorinţa sa de a rezolva conflictul

palestina

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a afirmat că preşedintele american, Donald Trump, este "serios" în dorinţa sa de a rezolva conflictul palestiniano-israelian, relatează AFP joi, cu câteva zile înainte de întâlnirea celor doi lideri la Casa Albă. Mahmoud Abbas s-a exprimat la încheierea summitului anual al şefilor de stat arabi care a avut loc miercuri în Iordania şi în cursul căruia palestinienii au dat asigurări că au obţinut sprijinul arab aşteptat înaintea unei serii de discuţii între Donald Trump şi mai mulţi lideri arabi, la Washington.

Noua administraţie americană, instalată în urmă cu două luni, "se gândeşte serios să găsească o soluţie la chestiunea palestiniană", a afirmat Mahmoud Abbas. "Dialogăm constant cu administraţia preşedintelui Trump. Ne-a cerut părerea asupra a numeroase probleme, am răspuns întrebărilor sale şi am explicat poziţia noastră în legătură cu toate aceste chestiuni", a adăugat el.

Palestinienii reclamă un stat independent între graniţele din 1967, cu capitala la Ierusalimul de Est, ceea ce înseamnă sfârşitul celor 50 de ani de ocupaţie a Cisiordaniei, Fâşiei Gaza şi a părţii majoritar palestiniene din Oraşul Sfânt. Abbas, invitat la Casa Albă de Donald Trump, urmează să efectueze o vizită la Washington în aprilie, după preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, şi regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, doi interlocutori de neocolit ai procesului de pace dintre israelieni şi palestinieni.

Liderul palestinian a plecat din Iordania cu sprijinul oferit de Liga Arabă, în special în ce priveşte chestiunea soluţiei cu două state - israelian şi palestinian -, de care Donald Trump a părut să se distanţeze în februarie. În plus, el a mai obţinut ca ţările arabe să îşi reafirme susţinerea pentru iniţiativa arabă de pace din 2002 care prevede recunoaşterea Israelului de către toţi membrii Ligii Arabe, odată obţinută crearea unui stat palestinian, conform Agerpres.

"Administraţia americană aştepta deciziile summitului, mai ales pentru că doreşte să obţină progrese în dosarul palestinian", a adăugat Mahmoud Abbas. Toate poziţiile sprijinite de diplomaţia arabă "vor avea un impact pozitiv" în cursul întâlnirilor de la Casa Albă, a adăugat preşedintele Autorităţii Palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.