Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai bani și faci afaceri, ai șanse la o viză specială de acces în SUA

viza sua

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a propus introducerea unei vize speciale pentru antreprenorii care pot demonstra un potenţial semnificativ de creştere şi de creare de locuri de muncă, a anunţat vineri Casa Albă într-un comunicat preluat de DPA.

"Ziua de astăzi marchează un pas important pentru atragerea celor mai buni şi străluciţi antreprenori ai lumii, pentru a porni alături de marile companii şi a crea locuri de muncă, aici în Statele Unite", se afirmă în document.

Citește și: Autoritățile din România au mințit: Iohannis, pe pile și pe banii noștri în China

Aşa-numita "startup visa" - viza pentru o firmă nouă - a fost întotdeauna parte a politicii preşedintelui Barack Obama de reformă a principiilor imigraţiei, susţine Casa Albă. O tentativă de a introduce această măsură într-o lege a imigraţiei a eşuat în 2013.

În absenţa legislaţiei, administraţia face tot ce depinde de ea pentru a implementa noua facilitate. Intenţia este de a stabili reguli mai clare privind acordarea de vize antreprenorilor care beneficiază de sprijinul unor investitori americani. Analiza ar urma să se facă de la caz la caz, iar investiţia minimă solicitată este de 345.000 de dolari din partea unor investitori americani autorizaţi sau subvenţii guvernamentale de cel puţin 100.000 de dolari. Vor fi luaţi în considerare şi alţi factori, cum ar fi participarea antreprenorului la acţionariat şi rolul său în conducerea firmei, precum şi potenţialul de creştere al acesteia.

Citește și: De ce a fost cutremurul din Italia atât de nimicitor? Ce nu spune nimeni

Viza pentru antreprenori ar permite şederea în SUA timp de doi ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă trei ani, în anumite condiţii.

Proiectul de reglementare va fi supus dezbaterii publice timp de 45 de zile, titrează agerpres.ro.

Citește și: Ea deține cea mai mare colecție de ochelari de soare / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.