Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă cu bombă în America: Nouă şcoli au fost evacuate

bomba

Nouă unităţi de învăţământ din comitatul Bergen, statul New Jersey, au fost evacuate marţi după apeluri anonime care anunţau prezenţa unor bombe, a anunţat biroul şerifului Michael Saudino citat de AFP.

Unităţile vizate sunt liceele şi colegiile din New Jersey din localităţile Teaneck, Garfield, Tenafly, Clifton, Fair Lawn, Leonia, Bergenfield, Englewood şi Hackensack, a spus un purtător de cuvânt, confirmând o informaţie difuzată de un post local afiliat NBC. Autorii acestor apeluri au lăsat, se pare, mesaje telefonice în cursul nopţii, de care responsabilii unităţilor de învăţământ au aflat marţi dimineaţă, a spus biroul şerifului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Clifton, un apel ar fi avertizat chiar de iminenţa unui 'atac armat'. 'Aceste alerte nu par să fie credibile în acest stadiu. Totuşi, au fost luate măsuri de precauţie în district pentru a răspunde acestei situaţii', a spus purtătorul de cuvânt pe pagina de Facebook a poliţiei din Clifton. În noiembrie 2014, o serie de ameninţări cu bombe au dus la evacuarea a şapte unităţi şcolare din acelaşi comitat. Atunci însă cercetările poliţiei nu au dus la niciun rezultat. În decembrie, autoritatea de învăţământ din Los Angeles a luat decizia de a închide toate şcolile publice din oraş, după ce a primit ameninţări considerate credibile dar care s-au dovedit a fi o alarmă falsă, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.