Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Alina Gorghiu îi va lăsa lui Dacian Cioloș fotoliul de lider al PNL'

dacian ciolos

Stelian Tănase a lansat o ipoteză șocantă în cazul în care PNL nu va ajunge la guvernare. Analistul politic spune, pe blog-ul său, că poziția de șef al liberalilor ar putea fi ocupată de actualul premier, Dacian Cioloș, care i-ar lua locul Alinei Gorghiu după alegerile din decembrie.

"Habemus papam! fumul alb a iesit pe coșul Vaticanului. Conclavul cardinalilor PNL a reușit să desemneze un premier. E Dacian Ciolos – nicio surpriză. Favoritul in cursă a ciștigat de data asta, ceea ce se intimplă rar. In plus, in această zi glorioasa de luni 24 oct. 2016 listele s-au bătut in cuie, ceea ce e de bine! Bravo. Cine zicea ca la PNL e haos!? Pină la urmă s-a epurat ce era de epurat. Observ ca s-au adus pe liste niște indivizi cu zero experiență – pesemne ca sa i se facă vint pretendentilor incomozi din partid. Au fost puși pe liber oamenii cunoscuti in PNL cu mai multă legitimitate si vechime decit Gorghiu – fără nicio performanță în trecutul ei politic care să o recomande la conducerea PNL, în afară de susținerea fermă a lui Iohannis, care prin ea controlează partidul.

Citește și: Din seria 'greu de ucis': Mişu Negriţoiu refuză să-şi dea demisia de la conducerea ASF

Grupurile de presiune s-au agitat, si-au verificat dinții, adică influența. Cine s-a dat bine cu grupul cotrocenist condus chiar de șeful partidului a luat caimacul. Deși abia a depăsit 3o de ani Alina Gorghiu este deja o supraviețuitoare. În alegerile locale organizația pe care o conducea – cea de Bucuresti – a suferit un dezastru electoral.

Desi a suferit un mare eșec nu a demisionat, cum era normal. Mai mult decit atit, cei care au criticat situatia au fost epurați. Vezi cazul Teodor Paleologu care avertizase din timp asupra erorilor conducerii. Paleologu s-a trezit concediat fără menajamente. Curat democratic, curat liberal. Morala fabulei – nu e bine să ai dreptate în ciuda șefilor! Te cureți!

Acum Alina Gorghiu ne avertizează că demisonează dacă PNL nu face guvernul. M-am mirat să aud așa ceva, nu i se potrivește. Cred că nu va demisiona. In caz de esec, eventual congresul PNL din 2017 o va schimba. Alt scenariu – la cererea lui Iohannis se va scula din fotoliul de lider PNL pentru a-l lăsa lui Ciolos. Acum Klaus Iohannis a intervenit și a spus că nu îi va pretinde demisia Alinei Gorghiu in caz de eșec. Ce o avea șefia PNL cu presedintele Iohannis nu văd. Nu scrie in Constituție că președintele trebuie să ceară demisia unuii sef de partid care pierde alegerile.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.