Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei, CONCLUZIE după întâlnirea cu Meleșcanu: Ce a UITAT să spună ministrul român

www.adevarul.ro
Melescanu - Kuzmin

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, i-a cerut ambasadorului rus la Bucureşti, Valery Kuzmin, la o întâlnirea de săptămâna trecută, să evite "o retorică inadecvată în declaraţiile publice". Pe de altă parte, într-un interviu acordat presei ruse, Kuzmin prezintă propria varianta asupra temelor şi documentelor discutate.

"Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, luni pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin. Cu acest prilej, ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa unei abordări pragmatice în relaţiile bilaterale, exprimând deschiderea părţii române pentru dialog. Totodată, a evocat necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declaraţiile publice şi focalizarea eforturilor către dialogul direct. În acest sens, a accentuat că angajamentele şi poziţiile României în plan extern, în special cele legate de apartenenţa ţării noastre la comunitatea de valori europene şi euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societăţii româneşti“, se arată în comunicatul MAE, potrivit Realitatea.net care a preluat bn24.

Citește și: Traian Băsescu DECONSPIRĂ 'doi procurori care fac dosare la ordin'

Mai multe detalii despre această întrevedere a dat ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, într-un interviu pentru Tass. "La rândul său, Ambasadorul rus într-un interviu acordat corespondentului TASS, a caracterizat conversaţia cu şeful Ministerului Afacerilor Externe al României ca fiind «foarte pozitivă, foarte consistentă.» «Am fost unanimi în înţelegerea necesităţii de a intensifica dialogul diplomatic dintre cele două ţări, în plus faţă de acele contacte destul de sistematice, care au loc în cadrul structurilor internaţionale, precum ONU, Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre şi multe altele» – a spus acesta. «A avut loc un schimb de opinii pe teme de actualitate ale situaţiei internaţionale – relaţiile reciproce în cadrul Consiliul Rusia – NATO, situaţia din regiunea Europei de Sud-Est şi regiunea Mării Negre»“, a precizat Ambasada Rusiei.

Meleşcanu nu a amintit nimic despre documentele discutate de cei doi reprezetanţi ai diplomaţiilor de la Bucureşti şi Moscova. „Pe ordinea de zi următoare, a menţionat domnul Kuzmin, se află semnarea a trei documente importante – noul Program de cooperare în domeniul culturii, educaţiei, mass-media, sportului, tineretului şi turismului, un nou Protocol de cooperare în domeniul învăţământului pe perioada 2017-2022, între Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România, precum şi Protocolul privind desfăşurarea unui concurs comun de proiecte de cercetare ştiinţifică între aceleaşi ministere (aşa-numitul memorandum de granturi)“, mai arată mesajul Ambasadei Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.