Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'TANGO CU DRAGNEA'

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Promiunile PSD din campanie au conținut o mare contradictie între 1/ măriri de pensii si salarii, in general creșterea cheltuielilor bugetare 2/ reduceri de taxe si impozite, deci scăderea veniturilor la buget. Chestiunea rămîne – cine achită nota de plata a tot ce s-a promis in campanie!?, a spus analistul politic Stelian Tănase pe blog-ul său.

"Intr-o discuție de ieri cu încă premierul Dacian Ciolos, liderul PSD Liviu Dragnea, i-a cerut să nu reduca pe final de mandat TVA de la 20% la 19%, pe motiv ca o va face guvernul PSD în 2018 de la 20 la 18%. A mai cerut la fel a spus că PSD să se amîne pentru 2018 (nu in 2017 1 ianuarie, cum fusese vorba) reducerea taxei pe stilp, a accizei la carburant și plafonarea CASS.

Citește și: Victor Ponta prezintă SCENARIUL NEGRU pentru PSD: 'Se roagă de Tăriceanu să TRĂDEZE' / FOTO

Cred ca este doar un prim set de măsuri pentru retragerea măcar a unora dintre promisiunile electorale PSD. Amînările cerute ieri probează o disperată căutare de resurse. Multe asteptari se leagă de guvernul PSD cf cu aceste promisiuni. Cu ele, PSD a cistigat alegerile, are guvernul spu și acum e prins în capcană – urmeaza să îndeplinească ce a promis. Dacă are cu ce! Lumea așteaptă. Neindeplinirea lor va fi decontate în proximele alegeri, daca nu chiar mai devreme. Dragnea face firesc un pas inapoi după ce a făcut doi pași înainte.

Promiunile PSD din campanie au conținut o mare contradictie între 1/ măriri de pensii si salarii, in general creșterea cheltuielilor bugetare 2/ reduceri de taxe si impozite, deci scăderea veniturilor la buget. Chestiunea rămîne – cine achită nota de plata a tot ce s-a promis in campanie!? Pe fond acele promisiuni nu pot fi susținute de la buget. Așadar cum va finanța guvernul viitor măsurile populiste promise in perioada electorală!? Cu vorbe !?

Discuția de ieri dintre Dragnea si Ciolos reflectă această dilemă.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.