Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel invită lideri europeni la o reuniune pregătitoare înainte summitului G20

merkel brexit

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat joia viitoare la Berlin pe liderii şi responsabilii europeni care vor participa la summitul G20 din iulie din Germania, o reuniune care se anunţă tensionată cu SUA pe mai multe subiecte, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Cancelarul german îi va primi pe preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul britanic Theresa May, pe şefii de guvern italian, spaniol, olandez şi norvegian, precum şi pe preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, a indicat vineri unul dintre purtătorii de cuvânt ai cancelarului, Ulrike Demmer.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

'Cancelarul îi va informa personal pe partenerii săi europeni în legătură cu desfăşurarea summitului şi va discuta cu ei principalele puncte', a indicat purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă.

Tot joia viitoare, în cursul dimineţii, Angela Merkel va rosti un discurs în camera deputaţilor (Bundestag) privind summitul liderilor G20 ce va avea loc la Hamburg în perioada 7-8 iulie.

Reuniunea pregătitoare europeană vizează să coordoneze poziţiile ţărilor participante înaintea summitului G20 care se anunţă dificil având în vedere în special divergenţele între liderii Europei şi preşedintele american Donald Trump pe teme precum schimbările climatice sau comerţul, subliniază surse diplomatice.

Berlinul se teme de asemenea de discuţii aprinse cu Rusia şi Turcia, ale căror relaţii cu Germania s-au tensionat în ultimele luni, şi intenţionează să se asigure de existenţa unei coeziuni între europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.