Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel pleacă în Algeria pentru a discuta despre migraţie, securitate şi relaţii economice

Cancelarul german Angela Merkel începe luni o vizită de două zile în Algeria, ca parte a eforturilor de a impulsiona relaţiile economice cu ţările din nordul Africii şi de a limita migraţia spre Germania în contextul alegerilor naţionale din acest an, transmite DPA, conform agerpres.

Angela Merkel va fi primită cu onoruri militare la Alger de premierul Abdelmalek Sellal, a declarat o purtătoare de cuvânt a Guvernului de la Berlin.

SURPRIZĂ la Bruxelles. Preşedintele Comisiei Europene ar putea DEMISIONA din funcţie - SURSE

Temele principale de pe agenda discuţiilor vor fi dezvoltarea economică, migraţia şi securitatea în regiune, a mai precizat purtătoarea de cuvânt într-un comunicat.

Sellal şi Merkel vor lua parte la un dineu după o conferinţă de presă programată pentru luni seară. Cancelarul german va avea marţi o întrevedere şi cu preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika.

Merkel se va întâlni de asemenea cu reprezentanţi ai societăţii civile şi va vizita o şcoală pentru fete unde se predă limba germană.

Guvernul german încearcă să consolideze legăturile cu ţări din Africa de Nord, cum ar fi Algeria, Maroc şi Tunisia, pentru a accelera expulzările solicitanţilor de azil din aceste state cărora li se respinge cererea.

Algeria are graniţe cu Mali şi Niger, ambele fiind ţări-cheie de tranzit pentru imigranţi şi refugiaţi, precum şi cu Libia, de unde se îmbarcă pe mare 90% dintre imigranţii care ajung în Europa prin Mediterana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.