Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de la poliție: Încă două persoane au căzut în cătușele întinse de anchetatori

catuse, arest

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa anunță că administratorul public al comunei dâmboviţene Vulcana Pandele şi încă o persoană au fost reţinute 24 de ore pentru şantaj, abuz în serviciu, ameninţare şi alte infracţiuni. Persoanele în cauză vor fi prezentate, miercuri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: A fost analist la Antena 3, soția sa e prezentatoare la România TV, iar acum e șef la FRF

''Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu. Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constrâns mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii publice să încheie contracte de dezinsecţie, sub ameninţarea publicării unor articole calomnioase într-o publicaţie online sau cu sesizarea unor instituţii cu privire la posibile infracţiuni'', se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Citeste si: PSD e lovit de un SCANDAL SEXUAL: Un lider al partidului, filmat cu două tinere / VIDEO 18+

Totodată, se mai arată în document, bărbatul, în calitate de administrator public al Primăriei Vulcana Pandele, ar fi folosit o parte din angajaţii instituţiei la efectuare de deratizări sau de alte activităţi la unităţile de învăţământ din judeţ, în timpul programului de lucru, prejudiciind interesele primăriei.

De asemenea, în cursul anului 2015, bănuitul şi-ar fi exercitat în mod defectuos, cu rea credinţă şi în mod repetat, atribuţiile de serviciu, precum şi influenţa deţinută în virtutea funcţiei de administrator public, în ceea ce priveşte utilizarea sistemului public de supraveghere video de pe raza localităţii Vulcana Pandele.

Citește și: Decizie istorică pentru creștinism: Paștele va fi sărbătorit în aceeași zi

Astfel, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa, există suspiciunea că acesta ar fi utilizat personal înregistrările video sau le-ar fi pus la dispoziţia unor jurnaliste pentru a întocmi materiale de presă.

''Totodată, în ziua de 10.11.2015, cel în cauză ar fi lovit şi ameninţat un bărbat şi i-ar fi provocat distrugeri la un autovehicul, ulterior sesizând poliţia că ar fi fost accidentat de acesta în timp ce se deplasa cu autoturismul'', se mai precizează în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Citește și: Elena Udrea le-a arătat pisica tuturor / FOTO

În ziua de 19 ianuarie, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii, dintre care două la instituţii publice (Inspectoratul Şcolar judeţean Dâmboviţa şi Primăria Vulcana Pandele) şi cinci la locuinţele unor persoane fizice, în urma cărora au ridicate documente, înscrisuri şi tehnică IT şi medii de stocare.

Au fost puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei şi parchetului pentru audieri.

În cauză, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, scrie agerpres.ro

Citește și: BOMBĂ Ce va conține iPhone 7

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.