Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNȚUL preşedintelui Comisiei Europene: Cine va juca un 'ROL CENTRAL' în cadrul UE, după BREXIT

www.catholicherald.co.uk
brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat sâmbătă într-un interviu acordat cotidianului german Bild că Berlinul va juca un "rol central" în cadrul UE după votul în favoarea Brexitului, transmite AFP, citat de agerpres.ro

"Germania va continua să joace un rol central, chiar şi mai important în cadrul Uniunii Europene", a declarat Jean-Claude Juncker pentru Bild, în timp ce cancelarul Angela Merkel i-a invitat deja luni la Berlin pe preşedintele francez, François Hollande, premierul italian, Matteo Renzi, şi pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Surprizele salarizării bugetarilor: Cum se schimbă veniturile în sănătate şi educaţie / DOCUMENT


Sâmbătă, o reuniune a miniştrilor de externe din cele şase ţări fondatoare ale UE (Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda) este, de asemenea, prevăzută la Berlin. 

Cu siguranţă, UE nu este perfectă, dar "este ce avem mai bun pentru a aduna toate ţările Europei la aceeaşi masă şi a găsi compromisuri pentru ca oamenii să trăiască acolo în pace, libertate şi prosperitate", a mai afirmat Jean-Claude Juncker. Marea Britanie "ne va lipsi la această masă de familie", a continuat el.

Lira sterlină e în cădere liberă față de dolarul american și EURO. Previziuni/ VIDEO

Preşedintele Comisiei Europene a atras atenţia asupra responsabilităţii şi ambivalenţei premierului David Cameron, demisionar vineri după referendumul în cursul căruia 51,9% dintre alegători au votat pentru Brexit, în timp ce Cameron a făcut campanie pentru menţinerea ţării sale în UE. 

"Când defăimezi Europa de luni până sâmbătă, este greu să treci duminica drept un european convins", l-a acuzat Jean-Claude Juncker, în opinia căruia Bruxellesul nu are "nicio responsabilitate" în rezultatul scrutinului dorit de David Cameron, "şi nu de Parlamentul European, Comisia ori Consiliul European".

Răsturnare de situație la Brexit: Londonezii cer să rămână în UE

Cu prilejul următorului summit extraordinar al liderilor UE, miercuri şi joi, va trebui să ne gândim "cum ne putem ocupa mai bine de grijile oamenilor şi să contracarăm mişcările populiste în mod decisiv şi unit", a insistat el. 

Preşedintele Comisiei Europene nu a exclus ipoteza unor noi referendumuri în alte ţări ale UE, în măsura în care "populiştii (...) nu pierd nicio ocazie pentru a-şi face auzite cu zgomot mare ideile lor politice anti-europene". 

"Efectele referendumului britanic ar putea aduce sfârşitul acestei grosolane agitaţii duşmănoase. S-ar putea dovedi rapid că Marea Britanie a dus-o mai bine atunci când era în UE", a ţinut el să adauge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.