Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel de ultimă-oră al lui Merkel pentru anarhiştii anti-G20: 'Protestaţi PAŞNIC!'

protest

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut joi numeroşilor opozanţi anti-capitalişti aşteptaţi săptămâna viitoare la summitul G20 de la Hamburg să protesteze în mod paşnic, relatează AFP, conform agerpres.

"Ştim că vor avea loc manifestaţii şi acest lucru este mai mult decât legitim într-o democraţie", a afirmat ea într-un discurs rostit în Bundestag cu privire la summitul G20 prevăzut pentru 7 şi 8 iulie în oraşul german.

Rusia IRONIZEAZĂ noul portavion britanic: 'Este o ţintă CONVENABILĂ' - VIDEO

"Însă sper pentru binele cetăţenilor din Hamburg şi a forţelor de securitate (...) că aceste proteste vor fi paşnice", a adăugat ea.

Organizatorii se aşteaptă la mai mult de 100.000 de manifestanţi în timp ce poliţia a estimat între 7.000 şi 8.000 numărul extremiştilor de stânga care ar putea face uz de violenţă.

Cel puţin 15.000 de ofiţeri de poliţie vor fi dislocaţi pentru a asigura securitatea summitului, precum şi 3.800 de poliţişti federali care vor supraveghea aeroportul şi trenurile.

Sute de alţi ofiţeri vor asigura securitatea în interiorul centrului de congrese şi în noua sală de concerte, Elbphilharmonie.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

"Aceasta va fi cea mai mare operaţiune din istoria poliţiei din Hamburg", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraşul german, Timo Zell.

Un centru de detenţie provizoriu cu o capacitate de 400 de persoane a fost recent deschis la Hamburg. Judecători însărcinaţi să decidă asupra unor posibile cazuri de detenţie provizorie vor fi de asemenea prezenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.