Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorul de joi din Paris trăia într-un cămin de refugiați din Germania

politia franta

Bărbatul ucis joi după ce a încercat să atace un comisariat de poliţie din Paris trăia "într-un cămin pentru solicitanţi de azil" din vestul Germaniei, pe care poliţia l-a percheziţionat sâmbătă, a anunţat poliţia regională germană, informează AFP, citată de Agerpres.

Nu a fost găsită "nicio dovadă a unor posibile alte atacuri" în timpul percheziţiei efectuate în acest cămin situat la Recklinghausen în Renania de Nord-Westfalia (vest), a asigurat poliţia într-un comunicat, adăugând că lucrează în strânsă cooperare cu autorităţile franceze. 

Precizând că a efectuat această percheziţie pe baza unor informaţii de la autorităţile franceze, poliţia judiciară a landului Renania de Nord-Westfalia precizează că "anchetele continuă" şi că rezultatele percheziţiei vor fi examinate în continuare în detaliu.

Veyi și: Alertă în Paris după mai multe focuri de armă: Un bărbat a fost ucis / UPDATE

Poliţia nu a precizat dacă acest bărbat, a cărui identificare era încă în curs dar care a fost recunoscut de rude ca fiind un tunisian pe nume Tarek Belgacem, a fost înregistrat ca solicitant de azil în Germania. Dar o sursă apropiată dosarului a confirmat acest lucru pentru France Presse. 

La exact un an de la atentatele contra ziarului Charlie Hebdo, care au făcut 12 morţi, acest bărbat a încercat să intre înarmat cu un cuţit de măcelărie şi un fals dispozitiv exploziv în comisariatul de poliţie din Goutte d'Or, un cartier popular din Paris. 

El nu a răspuns la ordinele de a se opri ale poliţiştilor, care au deschis atunci focul. O revendicare jihadistă, inclusiv un jurământ de credinţă faţă de organizaţia Statul Islamic, a fost găsită asupra sa, potrivit autorităţilor franceze. 

O cartela SIM germană pentru telefon mobil a fost de asemenea găsită la el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.