Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia: 'Donald Trump este o târâtoare dezgustătoare'

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este "o târâtoare dezgustătoare, nepotrivit pentru o funcţie publică", a declarat joi în unanimitate într-o moţiune camera superioară a parlamentului statului australian New South Wales (sud-est), informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Aviaţia rusă a reluat bombardamentele în Alep (OSDO)

Jeremy Buckingham, senator de la Partidul Verzilor, minoritar, a prezentat moţiunea în camera superioară a legislativului prin care condamna "comentariile misogine, detestabile" făcute de Trump despre femei şi minorităţi.

Moţiunea - care a fost adoptată fără nicio obiecţie - face referire la "impactul distructiv şi dezbinarea" provocate de "discursul instigator la ură al candidaţilor politici". "Camera este de acord cu cei care l-au descris pe dl Trump drept o târâtoare dezgustătoare, nepotrivită pentru funcţia publică", potrivit moţiunii.

Citeşte şi: Tensiuni între Varşovia şi Paris. 'Polonezii i-au învăţat pe francezi să mânânce cu furculiţa'

Preşedintele camerei superioare, Don Harwinż, a permis adoptarea moţiunii confirmând că termenul "târâtoare dezgustătoare" nu constituie un limbaj nedemn de parlament.

Trump şi-a atras critici dure în ultimele zile, în condiţiile în care mai multe femei l-au acuzat de hărţuire sexuală.

New York Times a relatat miercuri că Trump a pipăit şi sărutat două femei fără acordul lor, fapte pe care el le-a negat, la doar câteva zile după publicarea unei înregistrări din 2005 în care se lăuda că statutul de celebritate îi permite să agreseze sexual femei.

Citeşte şi: Măsuri de securitate sporită în ziua recursului unei femei creştine, acuzată de blasfemie

"Este... minunat că toate părţile politicii australiene, de la conservatori la liberali şi verzi, sunt de acord că Donald Trump este 'o târâtoare dezgustătoare' şi complet nepotrivită pentru funcţia publică", şi-a exprimat satisfacţia Buckingham într-un comunicat.

"Este clar că toţi oamenii rezonabili şi decenţi văd dezgustător comportamentul lui Donald Trump şi lumea speră că alegătorii americani vor respinge această politică instigatoare la ură", a adăugat el.

Citeşte şi: Indonezia aprobă pedeapsa cu moartea şi castrarea chimică a pedofililor

Parlamentarul Verzilor este cunoscut pentru tertipurile sale din interiorul şi din afara camerei. Anul trecut, el a folosit o ţigară electronică în incinta parlamentului pentru a protesta împotriva lipsei unor reglementări asupra acestui dispozitiv, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.