Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al PNL: Există riscul ca niciun producător român să nu poată participa la programul de modernizare a Armatei în valoare de 9,3 miliarde de euro

pnl.ro
pnl sigla

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a atras atenția asupra faptului că, la ora actuală, pe fondul instabilității politice de la conducerea ministerului Apărării, există riscul ca niciun producător român să nu poată participa la programul de modernizare a Armatei, în valoare de 9,3 miliarde de euro:

“Potrivit unei sesizări transmise de către PATROMIL - asociație care reunește interesele a mai mult de 40 de producători români de tehnică militară și 200 de colaboratori și furnizori în mod indirect - niciun producător din România nu este înscris încă în Registrul Unic al operatorilor in industria națională de apărare și nu poate participa la programul de modernizare a Armatei în valoare de 9,3 miliarde de euro. Motivul principal care nu a permis soluționarea legislativă a problemei este instabilitatea politică de la conducerea ministerului Apărării, în condițiile în care în decurs de un an au fost schimbați nu mai puțin de 3 miniștri. În contextul demarării celor 8 programe naționale de modernizare a Armatei Române, este vital ca Guvernul să rezolve problema achizițiilor publice în domeniul apărării, astfel încât industria națională de apărare să beneficieze de o șansă egală, reală, de renaștere. În mod evident, multe programe de top pe care le avem în vedere solicită o expertiză occidentală - sunt domenii pentru care nu suntem încă pregătiți. Dar o serie de elemente conexe, de întreținere, vizând componente, muniție pot fi în țară, ridicând din nou, progresiv, nivelul tehnologic al industriei naționale și asigurând locuri de muncă. Însă, având în vedere procedurile birocratice necesare înscrierii în Registrul Unic al operatorilor din industria națională de apărare, care se aplica doar producătorilor români, acest obiectiv este în pericol. Și e datoria mea să trag public un semnal de alarmă”, s-a arătat într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.