Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane din Turcia, Grecia şi Franţa participă la căutările aeronavei EgyptAir

en.wikipedia.org
egypt air

Avioane din Turcia, Grecia şi Franţa, precum şi o fregată greacă, participă la operaţiunile de căutare a avionului EgyptAir, care a căzut în Marea Mediterană, în largul insulei greceşti Karphatos, cu 66 de persoane la bord, a anunţat joi un purtător de cuvânt al marinei franceze.

Mijloacele de căutare au fost desfăşurate în sudul şi sud-estul insulei, a precizat căpitanul Didier Piatton, precizând că 'alte mijloace sunt luate în considerare, în funcţie de nevoile care vor fi exprimate de autorităţile egiptene', care coordonează căutările. În acest gen de operaţiune, 'există o primă fază de căutare la suprafaţă a avionului, a pasagerilor, şi apoi o fază ulterioară de căutare a resturilor de sub apă şi a cutiilor negre, pentru care s-ar putea decide intervenţia mijloacelor specializate, cum sunt submarinele de atac', a declarat Piatton, conform Agerpres.

 

'Ceea ce este important este de a trimite mijloace rapid pentru ca zona de căutare să fie limitată pe cât de mult posibil', a adăugat el.

 

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 de egipteni şi 15 francezi, s-a prăbuşit joi în Marea Mediterană, după ce a dispărut de pe ecranele radarelor, dintr-o cauză încă necunoscută.

 

Nicio ipoteză - accident sau atentat terorist - nu a fost îndepărtată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.