Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului intervine in cazul copiilor bolnavi din Arges

avocatul poporului

Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul copiilor bolnavi din Arges. Acesta va monitoriza situatia si ar putea chiar sa recomande Parlamentului sa ia masuri legislative pentru ca astfel de situatii sa fie prevenite in viitor.

"Incercam sa fim cu ochii pe aceasta situatie dramatica din Pitesti, pastram legatura cu spitalele din Pitesti

Prima faza este aceasta a monitorizarii, dupa care vom face si noi anchete dupa concluziile specialistilor. O sa vedem ce prevederi ar trebui modificate si vom transmite Parlamentului", a spus Ciorbea la Antena 3.

Citeste si: Reacţie a ministerului Sănătăţii în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic din Argeș

-----------------------------

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și monitorizează situația apărută în județul Argeș, unde mai mulți bebeluși și copii mici au fost internați cu sindrom hemolitic uremic. Acțiunea instituției este realizată de către Biroul Teritorial Pitești, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, domnul Ionel Oprea.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului este urmarea informațiilor apărute în mass-media, începând cu data de 10 februarie 2016, conform cărora mai mulți copii, cu vârste de până la doi ani, au fost internați în cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești cu sindrom diareic acut și nevoie urgentă de dializă din cazuza unei infecții provocate de bacteria E-coli.

În cursul zilei de ieri, postul de televizine Digi 24 relata faptul că „Scandalul copiilor care s-au îmbolnăvit grav în județul Argeș, din cauza unor infecții, este departe de a se stinge. 14 copii din acest județ sunt internați în acest moment în spitalele din București, iar alți 13 au fost spitalizați în cursul nopții la Pitești și Câmpulung. Unul dintre bebelușii care s-au îmbolnăvit a decedat la 8 februarie. El ar putea fi deshumat, pentru ca anchetatorii să preleveze probe. Autoritățile din Argeș au deschis un dosar de ucidere din culpă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.