Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii negri, spălați legal. Se pregătește marea amnistie fiscală (presă)

cod fiscal

Nouă putere politică de la Bucureşti pregăteşte o adevărată revoluţie fiscală, asemănătoare cu cea care a avut loc în urmă cu mai mulți ani în Italia sau care urmează să aibă loc în Republica Moldova, potrivit unor surse din ANAF şi Ministerul Finanţelor, citate de national.ro.

Vezi și: Cristoiu aruncă BOMBA: 'Am un Dosar a cărui publicare ar zgudui România! Cine-l vrea?!'

Dincolo de relaxarea activităţii Direcţii Antifraudă şi metodologia preventivă după care vor acţiona inspectorii ANAF în viitor, în sistem se vorbeşte de un adevărat şoc. Este vorba despre permiterea, într-o perioada bine delimitată de timp, a spălării „banilor negri” de până acum, autorităţile luând în considerare, sub titulatura unui amplu proiect legislativ privind „liberalizarea capitalului”, o mare amnistie fiscală, mai notează sursa citată. Se speră astfel să fie introduse în circuitul legal sumele astronomice indisponibilizate în ultimii ani atât „la saltea”, cât şi prin reţeaua de off-shore unde românii şi-au ascuns banii. Măsură îi va privi nu doar pe miliardari, ci şi pe funcţionarii publici şi alte categorii de slujbaşi la stat, care vor avea posibilitatea să-şi actualizeze declaraţiile de avere.

Vezi și: SURSE - Se organizează rezistența din PSD: opoziție la Liviu Dragnea

Operaţiunea de spălare a banilor ar urma să fie permisă prin plata unei taxe precise, reprezentând un anume procent din valoarea totală a banilor care urmează să fie declaraţi la Fisc. De asemenea, un alt articol s-ar referi la „ iertarea funcţionarilor publici care nu şi-au declarat până acum averea, oferindu-le posibilitatea de a declara orice capital cu plata a doar 2% din valoarea acestuia”, dar mai ales cel care prevede expres că „se pot spală banii negri obţinuţi din tranzacţii obscure sau prin offshore-uri, prin liberalizarea capitalului de către persoane fizice, cu interdicţia investigării provenienţei capitalului”.

În Italia, acest model a generat venituri bugetare peste cele din perioada de maximă vigilență a organelor fiscale, dar a permis și o întărire a capitalului autohton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.