Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu DEZVĂLUIE motivul pentru care a fost acasă la Oprea: Avea whisky în cantități nelimitate

basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, marţi, la B1 TV, că în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul general de atunci, Codruţa Kovesi şi George Maior, director al SRI la acea vreme, s-au adunat la Gabriel Oprea pentru a discuta strategia de a-şi asigura păstrarea funcţiilor după alegerea noului preşedinte, transmite news.ro.

”Se adunau să se pună bine cu câştigătorul. Erau şefii instituţiilor de forţă şi îşi pregăteau strategia la Gabriel Oprea”, a spus Traian Băsescu nominalizându-i pe George Maior şi Laura Codruţa Kövesi. Întrebat de ce tocmai la Gabriel Oprea s-au reunit, Băsescu a răspuns râzând: ”El avea whisky în cantităţi nelimitate”.

ULTIMA ORĂ: Percheziţii la hotelul lui Robert Negoiţă

Fostul preşedinte a adăugat că la acea reuniune au mai participat mai multe persoane. ”Au mai fost şi alţii. Tot din instituţiile de forţă, dar şi din presă”, a afirmat Traian Băsescu.

Invitat să comenteze dacă serviciile secrete au fost lipsite de loialitate în relaţia cu el câtă vreme a fost şef al statului, Băsescu a spus că niciun serviciu de informaţii din lume nu este complet loial conducătorului ţării.

De ce nu a făcut denunț Traian Băsescu în cazul Kovesi

”Când a început presiunea familiei Anghel, cu serviciile de informaţii şi Parchetul informate în scris de mine şi de fratele meu, cum a fost posibil să se ajungă la procesul în care a fost implicat fratele meu?”, a exemplificat Traian Băsescu.

El a vorbit şi de relaţia foarte strânsă între şefii SRI şi actualul procuror-şef al DNA. ”Laura Codruţa Kövesi şi-a obţinut doctoratul în 2011, la Timişoara, însoţită şi aplaudată de către George Maior şi generalul Florian Coldea în calitate de spectatori. Ştiţi că susţinerea doctoratului este publică, singurul doctorat secret este al lui Florian Coldea”, a spus ironic fostul preşedinte al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.