Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga, optimist că UDMR va susţine moţiunea de cenzură

blaga

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, speră că UDMR va susţine moţiunea de cenzură care va fi depusă vineri. El spune  că draftul documentului a fost prezentat marţi şi se arată optimist că Uniunea va vota moţiunea, pentru că "sunt teme care interesează toţi românii".

"Am avut o discuţie cu UDMR-ul săptămâna trecută şi am stabilit paşii. Iată că suntem în această ecuaţie. De ieri au draftul moţiunii. Să vedem, îl vor discuta şi ne vor spune poziţia lor în zilele următoare. Eu sunt optimist, pentru că sunt teme care interesează şi pe dânşii, până la urmă sunt teme care interesează toţi românii", a declarat Blaga.

"Eu pot să înţeleg că votul din diaspora poate crea probleme pentru anumite formaţiuni politice, dintr-un motiv sau altul, ţinând cont de pragul electoral, dar după câte aţi putut observa şi în proiectul de lege, care eu cred că astăzi va fi aprobat de Senat, al alegerilor generale, există şi un prag alternativ, adică dacă nu atingi 5%, dar în patru judeţe atingi 20% minim, atunci sigur că în Camera respectivă îţi trimiţi reprezentanţii. Există astfel de probleme, pe care eu pot să le înţeleg şi de la UDMR, dar cred că vor trece peste ele şi vor înţelege că este o temă foarte-foarte importantă pentru români până la urmă", a mai spus, la RFI, liderul liberal.

UDMR s-a arătat sceptică faţă de susţinerea unei moţiuni de cenzură, pe motiv că tema aleasă, votul prin corespondenţă, nu ar fi cea mai potrivită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.