Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în justiţie: Procesul unui 'greu' se poate rejudeca

judecator (1)

Răsturnare spectaculoasă de situaţie într-un important proces judecat la Curtea de Apel Bucureşti. Dosarul în care Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, ar putea fi rejudecat. Dreptul la apărare al inculpatului nu ar fi fost respectat de judecătoarea Geanina Terceanu, ulterior acuzată de DNA că a luat mită într-un alt caz.

Cazul va fi analizat într-un complet de divergenţă, pe 22 martie, care va decide dacă este nevoie de rejudecarea dosarului.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunțător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului.

Judecătoarea Geanina Terceanu se află în arest la domiciliu după ce procurorii au acuzat-o ar fi primit mită de la Cristi Borcea în dosarul Transferurilor. Detalii AICI.

MINUTA:

În baza art.395 al. 1 NCPP rap. la art. 394 al. 5 NCPP repune cauza pe rol, pentru reluarea dezbaterilor în complet de divergenţă, conform art. 111 al. 9 ROIIJ, cu referire la posibila existenţă a unui caz de nulitate absolută, constând în neanalizarea situaţiei de fapt şi a apărărilor inculpatului de către judecătorul fondului, cu consecinţa trimiterii cauzei spre rejudecare la prima instanţă. În baza art. 2 al. 2 C. pr. civ. rap. la art. 399 C. pr. civ., fixează termen de judecată la data de 22.03.2016, pentru când se va cita inculpatul şi se va înştiinţa apărătorul ales al acestuia. În cazul neconfirmării prezenţei apărătorului ales, se va emite adresă pentru desemnarea unui apărător din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.03.2016.

Ştire în curs de actualizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.