Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson spune că sunt ţări care 'stau la coadă' pentru a negocia acorduri cu Marea Britanie

twitter.com
brexit

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat că alte ţări din afara Uniunii Europene (UE) 'stau la coadă' pentru a ajunge la un acord comercial cu Marea Britanie după Brexit, informează miercuri EFE. Prim-ministrul britanic, conservatoarea Theresa May, a confirmat marţi într-un discurs la Londra că ţara sa intenţionează să părăsească piaţa unică europeană pentru a nu mai depinde de legislaţia europeană şi pentru a putea controla imigraţia.

Într-un articol publicat miercuri în The Daily Telegraph, Boris Johnson a scris că Marea Britanie 'nu va mai face parte din politica comercială comună (...), iar politica noastră comercială nu va mai fi gestionată de către Comisia Europeană'. 'În principal, aceasta înseamnă că vom putea să încheiem noi acorduri comerciale în toată lumea. Şi deja fac coadă', a insistat şeful diplomaţiei britanice, unul dintre principalii susţinători ai taberei pro-Brexit, conform Agerpres.

Johnson mai scrie că, în virtutea normelor comunitare, Marea Britanie nu este autorizată în mod oficial să negocieze aceste noi tratate comerciale până când nu părăseşte efectiv Uniunea Europeană, însă insistă că aceasta nu înseamnă că executivul de la Londra nu poate începe o analiză pe acest subiect. Totodată, Johnson a menţionat că ţara sa 'va continua să împărtăşească valorile europene' şi 'să primească un număr mare de turişti din UE', insistând totodată că Londra nu 'închide uşa' imigranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.