Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetele MAI şi SGG, suplimentate de Guvern pentru organizarea alegerilor locale parţiale

www.mai.gov.ro
MAI

Bugetele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Secretariatului General al Guvernului (SGG) au fost suplimentate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru organizarea alegerilor locale parţiale din 11 iunie.

Potrivit unei hotărâri a Guvernului din 20 aprilie, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, se aprobă bugetul şi cheltuielile necesare în vederea pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale din 11 iunie, care se suportă din bugetul de stat. Pentru efectuarea acestor cheltuieli, s-a aprobat suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017, a bugetului MAI cu 7.649.000 lei, din care 2.572.000 lei la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe", şi 5.077.000 lei la capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională", precum şi a bugetului SGG, pentru Institutul Naţional de Statistică, cu 150.000 lei, la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe".

MAI repartizează instituţiilor prefectului sumele necesare pentru activităţile acestora legate de pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale, se menţionează în hotărârea de Guvern. Pe de altă parte, sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor care revin Autorităţii Electorale Permanente şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale vor fi asigurate din bugetele acestora pe 2017, se mai spune în HG.

Pe 20 aprilie, Guvernul a decis organizarea în 11 iunie a scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la momentul respectiv, alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii - Moineşti, judeţul Bacău, Craiova, judeţul Dolj, Târgu-Jiu, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Roman, judeţul Neamţ, în nouă oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia-Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.