Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu a donat bani pentru "Cuminţenia Pământului"

www.secundatv.ro
tariceanu

Preşedintele Senatului şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut luni, la Târgu-Jiu, o donaţie în vederea achiziţionării de către statul român a operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului".

"Nici nu e o sumă mică şi fără îndoială cred că va ajuta, mai mult decât atât eu cred că este modesta mea contribuţie pentru a-i face pe oameni să se gândească cum putem să contribuim fiecare la prezervarea patrimoniului naţional. Brâncuşi este unul dintre cei mai mari artişti români, un artist care a definit sculptura modernă în mod consistent, a pus România pe harta sculpturii moderne şi cred că măcar această obligaţie o avem şi noi, să răsplătim contribuţia lui Brâncuşi prin păstrarea acestor opere în ţara noastră", a afirmat Tăriceanu, conform Agerpres.

 

Pe data de 11 aprilie s-a deschis subscripţia naţională pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului". Aceasta are ca obiectiv colectarea sumei de şase milioane de euro, bani care se vor adăuga celor cinci milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.