Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde lui Klaus Iohannis: Vorbește despre SUSPENDARE

tariceanu iohannis

Parlamentul a votat o declarație a plenului reunit în care a condamnat acțiunile și pozițiile publice exprimate de președintele Klaus Iohannis, CSM și Ministerul Public în contextul dezbaterilor pe marginea OUG 13.

Iohannis a reacționat și a spus că declarația din Parlament ”se constituie într-un semnal îngrijorător cu privire la perspectiva pe care Parlamentul o are asupra modului în care el se relaționează cu celelalte autorități și instituții ale statului, precum și cu societatea civilă. În măsura în care „judecățile Președintelui României, ale CSM și ale reprezentanților Ministerului Public” sunt calificate drept „neconstituționale și inacceptabile”, Declarația politică adoptată astăzi de Parlament poate fi considerată o formă de presiune.Președintele României este obligat să aibă un rol activ.”, a anunțat Iohannis.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

Reacția nu a întârziat să apară. Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, a anunțat că nu se pune problema suspendării președintelui, dar l-a atenționat că deși nu se ia în calcul această variantă, să nu creadă că are un ”CEC în alb”.

”Să nu facă greșeala majoră pe care a făcut-o Traian Băsescu: să fie președinte-jucător. El trebuie să fie președinte-arbitru. El nu mai are credibilitate pentru așa ceva. Nu e nicio discuție referitoare la suspendare. Nu are sens să ne ascundem. Nu e un CEC în alb dat președintele, el să nu își închipuie că poate face tot ce își dorește. Are niște limite constituționale.

Citește și: UDMR, invitată la guvernare. Care sunt mizele mișcării

Nu mai trebuie o declarație ca aceasta. Eu sper că mulți au înțeles care e mesajul. L-am chemat pe președinte în Parlament, dar a refuzat. Voiam să discutăm despre o Europă cu mai multe viteze, propusă de Juncker.”, a declarat, la Antena 3, Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.