Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu lovește necruțător: Nu am ştiut că avem un geniu la preşedinţia Comisiei

Tariceanu Calin Popescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că documentele din dosarul care îl vizează pe social-democratul Dan Şova au fost analizate de către senatorii jurişti într-un timp prea scurt.

Citește și: CCR declară neconstituționale două articole importante pentru milioane de români

"Nu am ştiut că avem un geniu la preşedinţia Comisiei juridice de la Senat, care este capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini de documente şi să ia şi o hotărâre împreună cu membrii Comisiei, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor, indiferent cine sunt ei - oameni normali sau parlamentari. Cred că nu e normal să ne jucăm cu libertatea acestora. Pe mine, această modalitate de lucru în Comisie mă face să îmi pun mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea şi responsabilitatea cu care unii dintre parlamentari îşi îndeplinesc atribuţiile", a declarat Tăriceanu la Senat.

Citeşte şi: Turcia reacţionează după ameninţările lui Putin: 'Facem totul să ne apărăm'

Întrebat dacă intenţionează să conteste procedura urmată în Comisia juridică, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: "Nu trebuie să contestăm procedura, dar putem să observăm că dacă lucrurile se desfăşoară în acest fel, atunci orice pretenţie de a reda credibilitatea Parlamentului ca instituţie o să rămână la stadiu de deziderat".

Citeşte şi: ALERTĂ TERORISTĂ în Franța

Comisia juridică a Senatului a dat, marţi, un aviz favorabil cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD, Dan Şova.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Citeşte şi: SUA au prima reacție la conflictul armat dintre Turcia și Rusia

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citește și: Turcia a doborât un avion rus la graniţa cu Siria - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.