Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, replică pentru Klaus Iohannis

iohannis tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu lansează un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta a declarat că şeful Senatului vrea să scape de justiţie prin apelul adresat parlamentarilor de a nu mai vota cererile venite de la DNA.

Iohannis l-a numit ”individ” pe al doilea om în stat. ”Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, vrea să-şi scape şi câţiva prieteni şi este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despre care se vorbeşte.”, a declarat Iohannis.

Citește și: Acesta e CEL MAI IUTE ardei din lume: I-a făcut gaură în gât

”Cine ar fi crezut în 2014, când a primit votul prea multor români, că domnul Iohannis își poate pierde controlul în fața unor întrebări cât se poate de simple ? Cu siguranță, întrebările mele au atins niște puncte sensibile, niște fapte și planuri vulnerabile. Altfel, nu se poate explica limbajul folosit, total inadecvat pentru un președinte de stat.

Spre exemplu, l-am întrebat dacă „va respecta voinţa cetăţenilor la alegeri fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului”. În loc să răspundă prin „da” sau „nu”, a etichetat întrebarea mea drept „obrăznicie politică”.

Citește și: Provincia cu cei mai mulți miliardari își deschide punct de reprezentare în România

L-am mai întrebat, „când va plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spațiile locative obținute prin fraudă dovedită de instanță ?” și „de ce a cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar doamnei Kovesi nu i-a cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate?”. L-am mai rugat să dea publicității stenogramele discuțiilor purtate la Cotroceni cu procurorul-general și cu procurorul-șef al DNA, în care a cerut accelerarea unor dosare (nu pe cele cu casele obținute fraudulos de familia sa la Sibiu), ca să vedem concret cât de independente sunt cele două instituții față de Președintele României.

Evident, n-a dat niciun răspuns. În schimb, referindu-se azi la președintele Senatului, a coborât din nou la un limbaj impropriu pentru înalta demnitate pe care o ocupă, pe care din decență nu îl reiau.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

Dacă ar fi să ignorăm limbajul de care s-a folosit, domnul președinte ne-a anunțat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA. Această informație ne întărește suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu președintele. Ceea ce nu-l împiedică să ceară altora să citească Constituția.

Profit de acest moment de sinceritate al domnului președinte, ca să-l întreb care sunt parlamentarii care trebuie să-și pregătească săptămânile următoare bagajele la viitoarele solicitări ale DNA ?

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Să mai adăugăm la inventarul activităților neconstituționale ale președintelui Iohannis îndemnul public adresat premierului Cioloș de a nu o demite pe ministrul Justiției, în pofida moțiunii adoptate de Camera Deputaților, și continuarea campaniei electorale în favoarea PNL și a actualului premier, prin comentariile publice făcute la adresa „Platformei 100”, text redactat la Cotroceni, dar asumat de Dacian Cioloș în vederea alegerilor.

Sper ca domnul președinte să renunțe la vocabularul prea colorat din bagajul său cultural, chiar dacă îi voi adresa în continuare diverse alte întrebări al căror răspuns este de interes public.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Cât despre acuzațiile fără temei lansate la adresa mea, pot afirma că doar propagandiștii plătiți cu ora și persoane lipsite de bună-credință pretind că nu au înțeles că discursul meu nu este antijustiție, ci împotriva abuzurilor unor procurori, abuzuri născute în timpul regimului Băsescu și promovate de actualul președinte. Am fost și rămân adversarul justiției politice, care ne readuce în memorie anii cei mai negri ai dictaturii comuniste. Am fost dintotdeauna partizanul justiției care slujește legea, care luptă cu adevărat împotiva corupției și nu transformă această acțiune într-un paravan pentru vendete politice.”, e mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.