Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Bogdan, iniţiativă europeană alături de viceprimarul Strasbourgului: Neutralizarea firmelor off-shore

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, semnează un demers european împotriva firmelor off-shore, alături de prof. Chantal Cutajar, viceprimarul Strasbourgului. Iniţiativa cetăţenească "Pour neutraliser vraiment les sociétés-écrans" este lansată public în ziua în care Parlamentul European dezbate scandalul Panama Papers.

Citește și: Liviu Dragnea anunţă APOCALIPSA: 'Scoatem legile, va fi RĂZBOI'

"Recentul scandal Panama Papers demonstrează, încă o dată, că societățile off-shore sunt piatra angulară a sistemului ce favorizează frauda, evaziunea fiscală, corupția și spălarea de bani la scară planetară. Instrument de eludare a tuturor reglementărilor în vigoare, acestea trebuie să fie neutralizate. Menținerea și amplificarea eforturilor de armonizare fiscală nu sunt suficiente pentru a pune capăt rapid acestei nedreptăți care priveaza statele de resursele de care acestea au nevoie. De aceea, organizațiile semnatare solicită în numele societății civile să fie chemate în fața Parlamentului European pentru a-și expune argumentele în favoarea adoptării unui regulament care să impună tranparența corporativă", precizează Chantal Cutajar.

Citește și: Liviu Dragnea o AMENINŢĂ pe Laura Codruţa Kovesi: 'Va pleca tot cu funcţia'

Viceprimarul Strasbourgului le-a trimis eurodeputaţilor şi o scrisoare deschisă în care le solicită acestora să utilizeze dreptul de inițiativă pe care îl dețin, în aplicarea dispozițiilor Articolului 225 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, pentru a solicita Comisiei Europene să prezinte o propunere de regulament care să consacre principiul transparenței organizării și funcționării societăților comerciale și aranjamentelor juridice în Uniunea Europeană.

Chantal Cutajar, care este şi coordonator ştiinţific al lucrării de doctorat a Cameliei Bogdan, va veni şi în România, în curând, pentru a semna un parteneriat cu IGPR pentru pregătirea specialiştilor în materia investigaţiilor financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.