Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când dă BEC finaliștii la prezidențiale

ceas ora

Biroul Electoral Central va da publicității, în premieră, în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, rezultate parțiale pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhuleț, a explicat pentru stiripesurse.ro ce vor arăta parțialele din noaptea de după alegeri și când vor fi anunțate rezultatele finale.

BEC va anunta rezultate partiale oficiale, la orele 02.00, 05.00, 09.00, 11.00, 17.00 si 20.00.

Purtatorul de cuvant al BEC spune ca rezultatele "semnificative" vor fi cele publicate abia la ora 09.00 si ca primele rezultate din noaptea alegerilor vor arata doar 10-15% din totalul voturilor.

"O sa dam niste rezultate partiale la 02.00 noaptea si la 05.00 dimineata, adica facem mai multe raportari. Ele nu or sa fie neaparat semnificative, semnificative din punctul de vedere al rezultatului final vor fi mai spre dimineata. Avand in vedere ca la 02.00 rezultatele vor pentru raportarile de la ora 00.00, iar sectiile de vot se inchid la ora 21.00, probabil nu o sa avem un procent foare mare centralizat. Experienta noastra ne spune ca probabil va fi undeva la maxim 10-15% la nivel national", a declarat Marian Muhulet.

"Depindem de cei de la sectiile de votare, daca ei se prezinta cu provesele verbale la Biroul Electoral Judetean, ca daca ei nu vin cu procesele verbale la centralizare, o sa avem și noi cat e centralizat", a mai declarat acesta.

O nouate este anuntarea prezentei la vot. BEC va comunica acest lucru la 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 si 22,30. Potrivit lui Muhulet, datele vor fi mult mai exacte.

"O noutate este prezenta la vot din toate sectiile de votare si nu doar dintr-un esantion, adica o sa stim exact in fiecare sectie cati alegatori au votat pe parcursul zilei. Am facut simulari, mai facem si azi si o sa facem si maine, cu toti cei 18.533 de presedinti de sectii de votare, ei trebuie sa fie constienti de importanta acestui demers, ca toata lumea e interesata sa stie prezenta la vot", a spus vicepresedintele BEC.

Intrebat cand o sa anunte BEC rezultatul final din primul tur al alegerilor prezidentiale, Muhulet a declarat: "Cel mai tarziu pe miercuri (5 noiembrie, n.red.), probabil, dupa ce vin toate procesele verbale de la judete la BEC si daca nu se intampla lucruri iesite din comun, precum fraude electorale, dar sa speram ca nu va fi cazul de asa ceva"

In ceea ce priveste rolul SRS in alegeri, despre care s-au facut diverse speculatii in 2009, Marian Muhulet a declarat: "Colaboram cu dansii in cele mai bune conditii. STS asigura comuncatiile intre institutiile implicate in alegeri, intre birourile electorale de sectie de votare si BEC pentru prezenta la vot si intre BEJ si BEC pentru centralizarea rezultatelor"

PRIMUL TUR AL ALEGERILOR PREZIDENTIALE SE VA DESFASURA DUMINICA, 2 NOIEMBRIE. URNELE SE VOR DESCHIDE LA ORA 07.00 SI SE VOR INCHIDE LA ORA 21.00.

Citeste si:

INFO - Tot ce trebuie sa stii despre alegerile prezidentiale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.