Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-a transmis Liviu Dragnea lui Frans Timmermans: MCV şi Schengen, subiectele fierbinţi / FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea iccj

Şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a avut o întâlnire la nivel înalt cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans care se află în vizită în România. Dragnea a dezvăluit că cele mai importante subiecte abordate au fost Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), Schengen, dar şi situaţia Corinei Creţu.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îl AMENINȚĂ pe ministrul Justiției: 'Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit'

"I-am cerut domnului Timmermans să ne sprijine în absorţia fondurilor europene şi în planul de investiţii Juncker. I-am spus că o apreciem foarte mult pe Corina Creţu. Are susţinerea Guvernului şi a majorităţii parlamentare.", a anunţat Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: 'Am făcut o captură mare'

Dragnea i-a transmis lui Timmermans că alianţa PSD-ALDE susţine lupta împotriva corupţiei, dar vrea ca raportul MCV să fie cât mai repede înlăturat din România. "Guvernul este încurajat, este sprijinit. I-am explicat că nu am avut, nu avem şi nu vom avea o abordare sau vreun obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupţiei. Şi noi vom continua întărirea statului de drept şi regula legii în România, nu regula unor persoane, dar în acelaşi timp i-am spus că vom continua punerea în aplicare, punerea în legislaţie a deciziilor CCR care sunt obligatorii. De asemenea, am discutat despre impunitatea parlamentară. I-am spus care a fost poziţia mea de câţiva ani de zile şi dacă vom ajunge vreodată la modificarea Constituţiei ori să fie eliminată această imunitate, ori să fie mult mai bine clarificată şi i-am spus un lucru cu care până la urmă nu putea să nu fie de acord - se întâmplă oriunde în orice ţară: parlamentarii votează până la urmă aşa cum le dictează conştiinţa. Au fost situaţii când au votat într-un anume fel şi alte situaţii, din diverse motive, când au votat în alt fel. Atât timp cât există această competenţă constituţională, vor fi probabil şi voturi care pe unii îi deranjează, dar pe alţii nu îi deranjează.

Citeşte şi: Comisia de ANCHETĂ a alegerilor prezidențiale din 2009 a fost înființată: Scandal cu PNL și PMP

Guvernul şi Parlamentul, ca şi instituţii, ne dorim ca acest raport să înceteze, pentru că am făcut paralelă cu aderarea noastră la Schengen, tot ceea ce se stabilise să facă România şi din punct de vedere tehnic, investiţional, şi legislativ s-a făcut, numai că de fiecare dată s-a mai spus că încă nu este suficient, că mai trebuie ceva, neaflând vreodată clar care mai sunt acele lucruri, care este foaia de parcurs care să trebuiască să fie îndeplinită. Această confuzie nu ajută. Dacă dumnealui crede sau dacă oficialii europeni cred că în situaţia internaţională din ce în ce mai complicată atât din Europa, cât şi din lume o atitudine bună şi corectă faţă de România nu este benefică, s-ar putea să fie o greşeală, dar eu vă spun că a fost, din punctul meu de vedere, o discuţie pozitivă şi sper să fie şi una cu rezultate bune", a arătat preşedintele Camerei.

Liviu Dragnea a afirmat că raportul MCV trebuie să cuprindă recomandări clare. "În condiţiile în care vor fi foarte clare ultimele solicitări ale Comisiei care să fie îndeplinite de România, atunci înseamnă că putem discuta în mod realist de a prinde în această viaţă încheierea MCV; dacă nu vor fi lucrurile clare, înseamnă că-l putem considera ca şi un instrument politic care nu are foarte mare legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie", a mai arătat preşedintele Camerei. El a susţinut că l-a rugat pe oficialul european să vorbească cu membrii Comisiei pentru a-i informa despre ceea ce se întâmplă în România.

"Dumnealui mi-a spus că apreciază foarte mult programul nostru de guvernare şi că ar fi foarte bucuros să se implementeze. I-am dat vestea bună, pe care o să o şi prezint astăzi, că programul a fost implementat aşa cum era stabilit cel aprobat în Parlament şi că datele economice şi macroeconomice sunt mai bune chiar decât cele pe care le estimasem noi şi că Guvernul şi Parlamentul vor merge mai departe cu implementarea acestui program", a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea s-a referit şi pe facebook la întâlnirea cu Frans Timmermans. "M-am bucurat sa aflu că domnul Timmermans apreciază foarte mult programul nostru de guvernare. L-am asigurat că acesta se implementează, așa cum a fost votat de către Parlament, iar rezultatele se pot vedea din datele economice și macroeconomice actuale. I-am spus și domniei sale că primele efecte în economie sunt mai bune chiar decât estimarile noastre! În acest context l-am rugat sa ne sprijine în absorbția de fonduri europene, precum și pentru ca #România să aibă acces la planul de investiții Junker, având deja transmise la Comisia Europeană câteva propuneri", a scris Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.