Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu teroristul Salah Abdeslam: Dezvăluiri din închisoare (presă)

europe1.fr
salah abdeslam

Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atacurilor teroriste de la Paris, a fost transferat pe 27 aprilie din închisoarea belgiană de la Bruges în cea de la Fleury-Mérogis, situată la circa 30 de kilometri de Paris, unde teroristul stă într-o celulă de 9 metri pătraţi, dar unde poate privi la televizor şi este monitorizat video 24 de ore din 24, scrie miercuri Le Soir. Sosirea sa în această închisoare franceză, cea mai mare din Europa, a fost una "între aplauze şi insulte", publicaţia belgiană citând în context şi BFMTV care nota faptul că prezenţa acestuia a ocazionat câteva derapaje, în special din partea unor deţinuţi care au scandat la trecerea sa "Trăiască Statul Islamic", conform Agerpres.

 

La rândul său, postul RTL, citat de Le Soir, afirmă că nu trece nicio zi fără ca un deţinut să nu ceară să vorbească cu Salah Abdeslam. Însă administraţia penitenciarului insistă asupra discreţiei şi face totul pentru ca nimeni să nu afle locul precis unde el este închis.

 

De fapt, celula lui Abdeslam este o închisoare într-o închisoare, toate celulele învecinate fiind goale. Încăperea măsoară 9 metri pătraţi, are ziduri albe, un birou şi o etajeră lipite de sol. Deţinutul poate să vizioneze programe TV la un televizor cu ecranul acoperit de un geam incasabil de plexiglas. Abdeslam se îmbracă cu propriile haine şi este filmat 24 de ore din 24.

 

Însă angajaţii penitenciarului însărcinaţi cu supravegherea lui resimt o anumită presiune. În primul rând ei trebuie să prevină orice încercare a lui Abdeslam de a se sinucide, el fiind singurul dintre participanţii la atacurile teroriste de la Paris care a ales atunci să nu devină kamikaze.

 

'Deocamdată el doarme mult, se odihneşte. Citeşte şi are un comportament normal (...) Îşi practică religia în celulă. Are Coranul', explică directoarea închisorii franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.