Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce urmărește Trump prin decretul dat 'împotriva' musulmanilor

donald trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să pună în aplicare o politică de imigraţie care să ferească ţara sa de atentate cum au fost cele care au lovit Franţa, Germania şi Belgia în ultimii doi ani, a afirmat duminică un responsabil cu rang înalt al administraţiei americane, citat de AFP.

Donald Trump a provocat un val de critici în Statele Unite şi în lume după ce vineri a promulgat un decret care blochează intrarea în Statele Unite a refugiaţilor şi cetăţenilor a şapte ţări majoritar musulmane pe o perioadă tranzitorie de 120 sau 90 de zile. Această perioadă trebuie să permită introducerea unui sistem de verificare extrem de minuţios a persoanelor care doresc să intre în SUA.

Citește și: ATAC ARMAT în Canada: Mai multe victime au fost înregistrate - VIDEO

"Situaţii care există în prezent în anumite zone din Franţa, în anumite zone din Germania, în Belgia sunt situaţii care nu vrem să se reproducă în interiorul Statelor Unite: o ameninţare vastă şi permanentă a terorismului domestic multidimensional şi multigeneraţional care să devină o dată permanentă a vieţii americane", a declarat presei responsabilul.

Administraţia Donald Trump vrea să se asigure că persoanele care doresc să emigreze în Statele Unite nu sprijină "ura, violenţa, extremismul", a precizat el. Şi doreşte să revadă procedurile de anchetă şi verificare a candidaţilor la imigraţie, anunță Agerpres.

Parisul, Bruxellesul şi Berlinul au fost ţinte în ultimii doi ani ale unei serii de atentate jihadiste sângeroase, cele mai multe revendicate de gruparea Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.