Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine i-a 'spălat' imaginea Corinei Crețu: Are legătură cu Dan Voiculescu

dan voiculescu

Cine i-a "spălat" imaginea Corinei Crețu. Se pare că ziarul bruxellez care a scris "de bine" de eurodeputat ar fi apropiat de Dan Voiculescu.

Ziarul NewEurope, editat la Bruxelles de o familia greaca Basil si Alexandros Koronakis, o lauda pe Corina Cretu intr-un articol-oda intitulat "Corina Cretu: A Romanian star" . Articolul a aparut la doar patru zile dupa ce Cretu a fost tinta unei investigatii a publicatiei Politico, unde fosti si actuali angajati au relatat ca aceasta ar avea un program de lucru lejer si ar combina delegatiile oficiale cu calatoriile de vacanta. Ziarul NewEurope s-a remarcat in 2013, cand l-a aparat pe Dan Voiculescu. De notat ca insasi Corina Cretu a publicat in trecut articole in acest ziar.

Citește și: Lider liberal, audiat de DNA

In articol de astazi, 14 decembrie, ziaristii NewEurope ii dedica o adevarata oda comisarului Corina Cretu. "De la ziarist la diplomat, apoi europarlamentar, si acum comisar european, ea a depasit toate piedicile periculoase pentru cariera oricarui politician, mai cu seama a unei femei politician", scrie publicatia citata.

"Corina Cretu s-a dovedit un politician istet, bun comunicator si priceputa la realizarea de aliante", mai scrie NewEurope, care continua in acelasi ton tot articolul. In incheiere, ziaristii sustin ca Dacian Ciolos ar avea o relatie de adversitate cu Corina Cretu, sugerand (fara sa o afirme direct) ca aceasta ar fi sursa investigatiei publicate in Politico.

Citește și: Ce le-a spus fosta soție a lui Tăriceanu procurorilor DNA (surse)

Saptamanalul New Europe a devenit cunoscut in Romania in 2013, cand a publicat un articol in care seful statului era catalogat drept "ultimul autocrat al Europei" si ca isi bazeaza puterea pe un "control total al serviciilor secrete si al unor institutii cheie in stat". Basescu declarase dupa aparitia articolului ca "E publicatia lui Voiculescu, lasati-ma in pace. E exact mesajul lui Voiculescu si al Antenelor. O sa vedeti ca intr-o anumita perioada a apartinut trustului Intact, dupa care, pentru a-l neutraliza, se pare ca actionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-as gandi la relatii pe care Voiculescu le-a avut cu o anumita firma greceasca care a detinut Loteria". Editorul NewEurope, Basil Coronakis, a declarat atunci ca il cunoaste pe Dan Voiculescu, ca in trecut a scos versiunea tiparita a publicatiei la una din tipografiile lui Voiculescu de la Bucuresti si ca s-a consultat cu el telefonic inainte de publicarea articolului "Basescu, ultimul autocrat al Europei".

Citește și: Elena Udrea recunoaște dezvăluirile făcute de Ion Cristoiu: 'A fost scandal'

NewEurope apare la Bruxelles ca publicatie gratuita din 1993 si, potrivit directorului Basil Coronakis, are peste 30 de colaboratori, inclusiv din Romania. Unul dintre romanii care semneaza in New Europe este europarlamentarul social - democrat Corina Cretu. In septembrie, Corina Cretu a publicat un text despre extremism, dupa ce in iulie 2012 scrisese un text in care il ataca pe Traian Basescu si il lauda pe Victor Ponta, spun cei de la hotnews.

Mai multe detalii aici: Război total Creţu-Cioloş: Umilită în 'Politico', Creţu loveşte prin 'New Europe'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.